Esther Díez: “Només des del que és públic podem garantir ciutats saludables per viure els nostres fills i filles i aquells que s’oposen sistemàticament ho fan des de la irresponsabilitat absoluta”

Els regidors del grup municipal de Compromís per Elx, la seua portaveu, Esther Díez i el portaveu adjunt, Felip Sánchez, han compartit aquesta tarda en un acte obert al públic a la Plaça Major del Raval, les experiències i models de gestió que, segons afirmen des de Compromís, són la garantia per generar ciutats per viure i on les persones puguen desenvolupar els seus projectes de vida de manera digna.

En aquest sentit, el grup municipal que governa a l’Ajuntament d’Elx des del 2015, ha volgut reivindicar el model de gestió “que pensa en les futures generacions i no en les pròximes eleccions” i que prioritza les polítiques que facen d’Elx un municipi saludable on la convivència siga possible i la ciutadania tinga garantit l’accés a uns serveis públics de qualitat.

Per a la portaveu del grup, Esther Díez, “el més fàcil seria no fer res com alguns preferirien i cada vegada que avancem en polítiques de transició ecològica la dreta s’oposa sistemàticament i això és una postura absolutament irresponsable, recordem quan amenaçaven que amb la peatonalització de la Corredora, que acabaria amb el comerç, l’hostaleria i el centre i ha estat tot al contrari”.

Per a aquesta trobada, Compromís ha comptat amb la portaveu del grup municipal de Más Madrid a l’Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, la consellera de Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, Mireia Mollà, el vicealcalde de València, Sergi Campillo i l’alcaldessa de Potries . Els ponents han compartit les experiències municipalistes, projectes que estan desenvolupant als seus territoris i els que volen dur a terme en el cas de la capital de l’Estat, iniciatives que posen al centre de la gestió pública la salut de les persones i el compliment dels seus drets.

Respecte d’això, Rita Maestre s’ha referit a la importància d’assegurar drets bàsics a les famílies com és l’escolarització gratuïta dels nens i nenes de dos anys, que en el cas de Madrid “se l’han carregada de cop” i en Elx, per exemple, són més de 1500 places gratuïtes tant a escoles públiques com a privades, gràcies a la Conselleria d’Educació i al Govern del Botànic.

Per la seua banda, la consellera Mollà, ha reivindicat el paper protagonista dels municipis en la transició ecològica i com Elx és una de les localitats que liderarà aquestes polítiques verdes, al costat de la Comunitat Valenciana, que s’acaba d’incloure al projecte Adaptació Climàtica de la Comissió Europea entre les 150 regions d’Europa que impulsaran la resiliència del territori i la sostenibilitat.

Mollà ha assegurat que “Esther Díez aconseguirà que Elx siga Capital Verd Europea el 2030 gràcies al treball iniciat el 2015 quan Compromís va plantejar el full de ruta ELX2030, quan no era gens atractiu parlar en aquests termes i que avui dia, ningú posa a dubte la necessitat de combatre l’emergència climàtica”.

El vicealcalde de València, Sergi Campillo i l’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, han valorat les polítiques que garanteixen els drets a les persones, des de la perspectiva d’una gran ciutat i des de la visió d’un petit municipi.

Per a Campillo, “hem de continuar proposant i treballant amb molta il·lusió, des de l’optimisme i la naturalitat, per generar ciutats que respecten la diversitat, comptar amb espais sostenibles, amables i que tothom tinga les mateixes oportunitats.

Per part seua, l’alcaldessa de Potries, ha fet valdre aquesta igualtat amb què entén la gestió pública i per això han fet accessibles tots els edificis i dependències públiques de la seua localitat amb la instal·lació d’ascensors.

A l’acte, que ha omplert la Plaça Major del Raval amb més d’un centenar de persones, hi han assistit representants de Compromís com la diputada autonòmica i portaveu a les Corts, Aitana Mas o l’alcalde de Daya Vieja, José Vicente Fernández.