La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “no podem permetre que la lluita contra el morrut roig, que amenaça un valor tan important com és el Palmeral d’Elx, done només passos enrere a causa de la inacció de la Generalitat i les errades de l’Ajuntament”.

Mollà ha indicat que “les mesures preses pel govern municipal del PP en els últims dies han suposat un retrocés en la batalla contra esta plaga letal per al nostre Patrimoni de la Humanitat” i en este sentit ha indicat que “tant el tancament de l’Estació Phoenix com el pla de xoc proposats l’únic que fan es empitjorar la situació”.

 Per una banda, la portaveu de Compromís per Elx ha apuntat que “amb el tancament de l’Estació Phoenix el govern de Mercedes Alonso ha acabat amb un centre de referència internacional que ha treballat sobre l’eradicació d’esta plaga justament en el moment més crític, una decisió  incomprensible des de tots els punts de vista”.

“Mercedes Alonso comet un error avaluant este centre d’investigació científica des del punt de vista partidista i comet un error també anteposant l’esperit de retallades indiscriminades del PP al sentit comú, que dicta que en estos moments qualsevol ajuda és poca per a combatre el morrut roig i que s’ha de comptar amb totes les mans i totes les forces en esta lluita”, ha explicat Mireia Mollà.

D’altra banda, la portaveu local de la coalició ha assenyalat que “la desídia i la inoperància de la Generalitat en este assumpte, com demostra el fet que portara anys sense aportar diners a l’Estació Phoenix o que no haja posat en marxa una acció eficaç durant estos anys per a combatre la plaga, han fet que les administracions locals s’hagen de fer càrrec ara del problema amb plans totalment descoordinats davant un fenomen que no entén de fronteres”.

“I damunt l’equip municipal decideix que la millor manera d’acabar amb el morrut a Elx és fer-ho a partir de l’ús massiu de plaguicides al centre de la ciutat, com han denunciat Ecologistes en Acció, ha afegit Mollà.

Per tot això, Compromís per Elx elevarà diverses preguntes a la Unió Europea, a través de l’eurodiputat d’ICV, Raül Romeva, sobre l’ús d’estos productes fitosanitaris i també sobre les ajudes d’esta institució a la lluita contra el morrut roig, després que Brussel·les denegara la passada setmana una subvenció de més de 1,7 milions d’euros.