Joan Baldoví exigeix que s’accelere la connexió ferroviària amb l’aeroport i reclama a AENA que facilite un espai d’aparcament gratuït als treballadors

El Diputat al Congrés, Joan Baldoví, ha estat en l’aeroport de l’Altet per insistir en la necessitat d’una imminent connexió ferroviària entre el propi aeroport i els municipis de l’àrea. 

Baldoví ha parlat amb els treballadors i les treballadores de l’aeròdrom sobre les seues demandes i ha aprofitat per recordar que la infraestructura de l’aeroport per a rebre un tren ja està construïda. “Estem davant d’un escàndol, una anomalia de les infraestructures de l’Estat. Tenim ací baix de l’aeroport una infraestructura construida des de fa 10 anys per a rebre el tren, i el tren no arriba. Tampoc podem oblidar que els treballadors i les treballadores paguen cada dia per vindre a treballar. No és de rebut, han de poder aparcar de forma gratuita”. 

Des de Compromís per Alacant, el portaveu del Grup Municipal Natxo Bellido ha volgut destacar la importància de dur a terme la variant de Torrellano: “Necessitem una connexió ferroviària de primera, però necessitem fer-la bé, alliberant la façana marítima de la ciutat d’Alacant. Tenim dret a recuperar la costa”. 

L’aeroport de l’Altet representa el centre de treball amb més plantilla de tota la província d’Alacant. En paraules de Carmen Palomar, representant de CCOO a Elx, “a les persones que treballen a l’aeroport no els eixen els comptes. Una gran part de la plantilla treballa de forma precària a temps parcial i, damunt, ha de pagar de la seua butxaca la despesa de l’aparcament. És inadmissible. 

Des de CCOO, aplaudim totes les propostes que suposen fomentar la utilització del transport públic, però no volem deixar de banda el dret dels treballadors i les treballadores a aparcar de forma gratuita”. 

La portaveu del Grup Municipal a Elx, Esther Díez, ha volgut subratllar el recolzament dels ajuntaments on participa la formació cara a totes les propostes “que suposen una millora del transport públic”. Díez ha posat de manifest el context d’emergència climàtica actual, context en el qua, ha destacat, “la major part de la contaminació ambiental prové de la mobilitat. Per això és tan important garantir el transport net”. 

El passat 17 de maig, la comissió de transports del Congrés va aprovar per 22 vots a favor la PNL proposada per Baldoví, que recupera la Variant de Torrellano Alacant – Elx – Múrcia per a connectar el tren de rodalies C1 amb l’aeroport “i, al mateix temps, suprimir la parada de Sant Gabriel, cosa que reduiria el temps de viatge un 27% i que aniria acompanyada d’un augment de freqüències, amb trens cada 20 minuts”, ha destacat Baldoví. 

D’altra banda, la Delegada Sindical d’AENA (empresa que regeix l’aeroport) per CCOO, Marga Colom, ha agraït a la formació valencianista la predisposició a parlar de les condicions dels treballadors i les treballadores de l’aeroport: “recolzem als companys de Compromís en totes les reivindicacions. És molt important parlar de la connexió ferroviària del tren, però una altra reivindicació històrica que s’ha posat hui damunt de la taula és la de l’aparcament. Fem una despesa en combustible i, a més a més, hem de pagar per aparcar. Hem de fer ressò sobre açò. 

La Delegada Sindical ha volgut aprofitar per denunciar la falta de personal sanitari en les instal·lacions aeroportuàries: “No pot passar que vinga una persona amb un atac al cor i que no hi haja personal sanitari per atendre-la. Hem de fer alguna cosa”.