El coordinador de Medi Ambient i Mobilitat de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha denunciat hui que “l’Ajuntament, a través de l’empresa pública PIMESA, ha pujat en més d’un 25%, i fins a un 200% en el cas de l’abonament diari, les tarifes d’abonaments a BiciElx sense avisar d’aquesta pujada en la documentació que reben els usuaris i usuàries que han renovat els seus abonaments”.

Sansano ha explicat que “la pujada afecta tots els abonaments -anual, mensual, setmanal i diari- i suposa un 25% més en el cas del títol anual, que passa de 24 euros més IVA a 30 euros més IVA i un 40% més per a l’abonament mensual, que passa de 15 euros més IVA a 21 euros més IVA”.

“En el cas de l’abonament setmanal l’augment arriba al 60 per cent, ja que dels 10 euros més IVA vigents es passa als 16 euros, però el cas més destacat és el de l’abonament diari que s’incrementa un 200 per cent, de 3 a 9 euros”, ha apuntat.

En este sentit, el coordinador de Medi Ambient i Mobilitat ha apuntat que “en tots els anys anteriors, la documentació que rebien els usuaris i usuàries que renovaven l’abonament incloïa l’import exacte que se’ls anava a cobrar, però enguany, sembla que amb la intenció d’amagar una pujada que es considera abusiva, la informació de l’import s’ha omès”.

Per a Vicent Sansano, “unes pujades d’entre el 25% i el 200% en les tarifes del transport públic són abusives, i sobretot tenint en compte que es tracta d’un mitjà de transport que fomenta la mobilitat sostenible, amb la qual cosa es demostra que l’Ajuntament d’Elx no té cap interès a fomentar un model de mobilitat no basat en el vehicle motoritzat”.

“Considerem indignant i rastrer que s’haja intentat amagar esta informació als usuaris existents i s’haja fet el cobrament amb unes tarifes que ni tan sols s’han actualitzat en el Reglament d’Ús de BiciElx disponible a la web oficial de BiciElx, ni a la secció de tarifes de la mateixa web”, ha assenyalat.

Per tant, el coordinador de Medi Ambient i Mobilitat de Compromís per Elx ha afirmat que “reclamem a l’Ajuntament d’Elx, després de no haver fet cap inversió en infraestructures ciclistes en els tres anys de legislatura que portem, que respecten, com a mínim, les tarifes de BiciElx, que afecten l’economia d’aquelles persones que aposten per la mobilitat sostenible i fan el treball de pacificació del trànsit que l’Ajuntament no s’ha atrevit a fer amb cap mesura per a reduir la velocitat i l’accés dels vehicles motoritzats al municipi”.