El coordinador de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha explicat hui que “el macrocamping previst per l’equip de govern en la partida de Santa Anna sobre una superfície 387.390 metres quadrats incompleix les directrius urbanístiques i, a més, no generarà cap benefici econòmic ni social per al nostre municipi”.

Sansano ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa que ha oferit hui al costat de la diputada i portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà. En ella ha afirmat que “es tracta d’un gran campament de turisme en sòl no urbanitzable que, en contra del que va afirmar l’edil d’Urbanisme, Vicente Granero, fa just un any, no compta encara amb la Declaració d’Interès Comunitari, doncs la Generalitat encara es troba realitzant aquest tràmit”.

Vicent Sansano ha aclarit a més que “l’activitat és promoguda pel Grup Mundosol de Gestió, SL, abans Clínica Dental General Ricardos Tres Sl, amb seu a Pozuelo de Alarcón (Madrid) i l’objecte social de la qual gens té a veure ni amb l’esport ni amb el turisme”.

“Per a començar aquesta infraestructura, categoria gran confort i que compta amb una capacitat de 3.135 places, se situa quasi íntegrament en terme municipal d’Elx, en la partida de Santa Anna, en la confluència amb els municipis de Montfort i Alacant, però no disposa de cap accés directe al municipi, doncs només compta amb un vial de servei paral•lel a la A-31 i un accés secundari des del nucli urbà del Rebolledo, en terme municipal d’Alacant”, ha destacat.

Així mateix, el coordinador de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental ha apuntat que “des del punt de vista urbanístic, aquest projecte incompleix les directrius establides en l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana (ETCV) perquè aquesta activitat podria realitzar-se en qualsevol altre lloc, de manera que ni es recolza en elements diferenciadors dels espais turístics ni en l’articulació d’ofertes complementàries”.

“Al mateix temps, el disseny del projecte implica una gran dificultat per a la seua integració en el mitjà natural que l’envolta i conforma un efecte barrera amb un fort impacte paisatgístic i també la urbanització d’aquesta zona, en la qual es preveuen 3.135 usuaris, farà de connector entre el nucli urbà del Rebolledo, en terme d’Alacant, creant un continu urbà, sense les corresponents dotacions ni els pertinents estudis de viabilitat”, ha afegit.

Sansano ha continuat dient que “des del punt de vista estratègic, aquesta activitat va contra un principi establert en el PGOU vigent i en tots els PGOUs anteriors de concentrar l’activitat econòmica al voltant de l’eix Crevillent-Alacant, a més de que aquesta activitat només es justifica pel baix preu del sòl”.

“Per tant, exigim a Mercedes Alonso que explique als il•licitans i les il•licitanes en què ens beneficia aquest projecte i quines contrapartides va a rebre el municipi dels promotors, doncs cal recordar que serem els contribuents il•licitans els que sufraguem els serveis que demande aquesta activitat”, ha ressaltat.

El coordinador de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental, que ha anunciat que s’ha registrat una pregunta en Les Corts sobre aquest tema, ha assenyalat també que “en Compromís per Elx no ens oposem al foment de l’activitat turística, ni a la creació de llocs de treball, però sí estem pel debat rigorós, la transparència i el consens”.

Per la seua banda, Mireia Mollà ha assegurat que “en aquests tres anys de govern el PP no s’ha adonat que les èpoques en què tot val, que el sòl es venia al millor postor i es podia fer qualsevol cosa per sobre dels interessos de la ciutadania, ja han passat i que aquest model d’urbanisme irracional és el que ens ha portat a la ruïna més absoluta”.

“El govern de Mercedes Alonso compta en aquests moments amb projectes als quals hi ha hagut de fer marxa enrere, com el PEP del Clot de Galvany o el pla per a urbanitzar la Senieta, amb projectes paralitzats, com el del Mercat Central o l’Hort Solar en Bassars, i els que ha pogut desenvolupar els ha fet de la mà de l’especulació i la privatització, com el parc Multiaventura, la Ciutat Esportiva Privada o el Camp de golf”, ha apuntat la portaveu local, que ha afegit que “abans de res aquest panorama la revisió del PGOU segueix sense obrir-se a la participació ciutadana i sense que coneguem en quin punt de la tramitació es troba”.