La portaveu del Grup Municipal de Compromís per Elx, Esther Díez.
La portaveu del Grup Municipal de Compromís per Elx, Esther Díez.

El grup defensarà una moció en contra de la modificació de cinc lleis per atacar la transparencia, la memòria, la independencia informativa i l’ús del valencià

La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha explicat hui que “en el pròxim ple defensarem una moció en la qual denunciem la retallada democràtica que els grups parlamentaris de PP i Vox iniciaran demà en Les Corts amb l’objectiu d’atacar la transparència, la memòria, la independència informativa i l’ús del valencià”.

Díez, que ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa oferida hui, ha indicat que “la modificació d’aquest paquet legislatiu atenta precisament contra elements fonamentals per a una societat, perquè la llengua, els mitjans de comunicació, la rendició de comptes i la memòria històrica són claus per a la llibertat de la ciutadania i per a la cohesió social”.

“En el cas de la nova llei educativa pretenen acabar amb l’actual model multilingüe que permet fer als xiquets i xiquetes competents en l’ús de les dues llengües cooficials i les llengües estrangeres, per a tornar a un model obsolet de segregació de llengües que té com a objectiu real rebaixar l’ensenyament del valencià en els centres educatius”, ha aclarit la portaveu municipal.

Esther Díez ha destacat que “pel que fa a la ràdio i televisió públiques la nova llei proposada permet als grups en el govern tindre el control de la direcció de l’ens, acabant així amb la independència informativa, i el mateix ocorre amb l’Agència Antifrau, que és qui hauria de vetlar per evitar els casos de corrupció en el Govern”.

La portaveu del grup de Compromís ha assenyalat també que “la modificació de la Llei de Transparència comporta eliminar la rendició semestral de comptes del Consell, permet no publicar l’agenda dels alts càrrecs i, al seu torn, que no s’haja de publicar la declaració de la renda de manera íntegra”.

“Per part seua, la nova llei sobre memòria històrica part precisament del negacionisme insostenible en un govern que es denomina democràtic, com ha alertat ja la federació valenciana d’associacions per la memòria democràtica”, ha afegit.

En aquest sentit, Esther Díez ha ressaltat que “les lleis vigents que volen modificar o derogar es van aprovar durant el mandat del Govern progressista del Botànic, que precisament les va impulsar per a recuperar el prestigi de la Generalitat Valenciana després dels anys de govern del PP marcats per la corrupció, l’obscurantisme, les retallades en educació i la manipulació informativa”.

“Per tot això, portem aquest tema al ple municipal donada la transcendència que tindrà sobre els il·licitans i il·licitanes i el perill que comporta per a la nostra societat des del punt de vista de la qualitat democràtica”, ha conclòs la portaveu municipal de Compromís.