Compromís iniciem el curs polític amb l’impuls dels projectes socials i mediambientals

El grup municipal de Compromís traslladarà als seus socis de Govern mesures com que la contracta de la brossa incloga la neteja de parcs i jardins, el voltant del riu Vinalopó i que es cree una brigada especial per netejar les dunes de les nostres platges i la pinada de La Marina

El grup municipal de Compromís per Elx ha manifestat en roda de premsa que aquest curs polític estarà marcat per l’impuls dels grans projectes d’aquesta legislatura com és ‘Elx Capital Verda’ i els fons europeus Edusi. A banda d’aquests dos grans ítems que transformaran el municipi i en els quals l’Ajuntament d’Elx ja està treballant, el nostre grup municipal instarà als socis de Govern a què a l’hora d’abordar la contracta més important d’aquest Ajuntament, la de la brossa, a què s’incloguen, a banda dels criteris sostenibles i d’eficiència energètica, la neteja dels parcs i jardins, parcs per a gossos i el voltant del riu Vinalopó, competències que mai s’hi ha inclòs en aquesta gran contracta.

Per a la portaveu del grup municipal, Mireia Mollà, “la renovació de la contracta que efectuà l’anterior corporació municipal del Partit Popular és un dels millors exemples de la seua mala gestió perquè no va demanar cap millora al servici de neteja a canvi de la renovació quan ja estava amortitzat tot el material i la maquinària, què estem pagant els il·licitans i les il·licitanes?”. Per a Mollà és un bon moment per elaborar una contracta que done un servici complet i de qualitat als ciutadans i a les ciutadanes.

Mollà també ha assenyalat que se li traslladarà als socis de Govern qüestions com la creació d’una brigada especial per netejar una vegada a l’any els entorns de les dunes a les nostres platges i a la pinada de La Marina. El grup municipal de Compromís creiem que podem oferir un millor servici de neteja i actuar en llocs a on és molt necessari per a la conservació dels nostres entorns naturals i per a l’impuls d’eixe objectiu de convertir-nos en un municipi conscienciat amb el medi ambient.

També el grup municipal s’ha fixat com a prioritats el tancament definitiu de la Corredora i la Replaceta de les Barques com a projectes vitals a on els vianants, el comerç i l’hostaleria recuperen els espais públics i que enfortirà al sector turístic. “Per a nosaltres és una prioritat i abans que acabe l’any ho tindrem adjudicat, ara s’està finalitzant l’informe de trànsit i el nostre compromís és treure’l a exposició pública a finals d’aquest any”,ha assenyalat Mollà.

A més, ha relatat la portaveu, “Elx assumirà la gestió directa de la línia d’autobús interurbà, l’any passat ja es van ampliar i modificar les freqüències a l’autobús segons varen demanar els veïns i veïnes a través del Debat de l’Estat de la Ciutat, volem consolidar-ho amb el Pressupost municipal que ve i desenvolupar el plec de condicions amb la ciutadania per oferir-los el millor servici i que s’adapte a les seues necessitats. La nostra aposta pel transport públic és decidida i per això estudiem dues vies que plantejarem a la Conselleria quant al servici de taxi que són l’ampliació de les llicències i la possibilitat de comptar amb llicències temporals per augmentar el servici en èpoques estivals o de gran afluència de passatgers.

Compromís per Elx continuarem en contacte amb els col·lectius associatius que treballen de manera desinteressada pel nostre municipi com ho hem anat fent i posarem l’èmfasi en seguir ampliant els processos participatius per focalitzar les actuacions a les pedanies. Ja amb els Fons de Cooperació de la Generalitat Valenciana destinem inversions a les pedanies i volem continuar resolent les carències que tenen els veïns i veïnes de les pedanies, creiem que el Govern hem de tenir un compromís polític i destinar aquests esforços a les pedanies il·licitanes.

Arxivat en: elx

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *