Compromís per Elx defineix les línies d’actuació en l’Ajuntament d’Elx

Al voltat de setanta persones ens acompanyaren el divendres passat en la celebració dels “100 dies de govern amb Compromís”. Els quatre regidors de l’Ajuntament d’Elx han explicat les línies d’actuació de cada una de les regidories de les que són responsables.

Per la seua banda, la portaveu del grup i regidora de Relacions Institucionals, Mireia Mollà, ha agraït la confiança dels ciutadans “els ciutadans volien més pluralitat, més veus, més capacitat de entendre’s. La nostra responsabilitat és participar activament i escoltar a tots, tenim un govern plural, costarà més però és una garantia”. Mollà ha assegurat que lluitaran per la transparència, per situar a l’Ajuntament d’Elx en el lloc que es trobava fa anys”. D’altra banda, ha indicat que “es faran polítiques socials en la línia de la xarxa llibres, que es començarà a cobrar en novembre”. I respecte a l’IBI, ha assenyalat que “hi ha que tractar de veure quins col·lectius es poden regular que tinguen un reemborsament o bonificació”.

També, el regidor de Medi Ambient, Medi Rural, Parcs i Jardins, Palmerar, Eficiència Energètica i Aigües, Antonio Garcia, ha assegurat que “la prioritat és crear un àrea de sostenibilitat que mai més s’ignore per un altre govern. Des de la regidoria està en marxa una auditoria d’eficiència energètica per fer un Elx més sostenible i també un estalvi pel ciutadà. Un altre objectiu, recuperar el carrer, tornar-lo a fer un lloc de passeig i assegurar al ciutadà el descans i la qualitat de vida”.

Per la seua banda, el regidor de Participació Ciutadana i Associacionisme, Felip Sànchez, ha explicat la posada en marxa de l’elecció democràtica dels pedanis i ha demanat als ciutadans “participació i esforç democràtic per a fer que aquestes eines funcionen”. Segons el regidor, “els objectius dels pressupostos participatius són el manteniment dels barris, parcs, transport, però també programes educatius i socials”.

Per la seua banda, la regidora de Mobilitat Urbana, Comunicació i Responsabilitat Social, Esther Díez, ha apuntat que “la tasca d’incorporar la transparència a l’ajuntament que no siga una anècdota. Desenvolupar un codi ètic, fer auditoria de contractes, desenvolupar les eines que garantisquen tota eixa informació”. Respecte a la mobilitat, ha assegurat que “estem estudiant el pla existent i veient cóm millorar-lo i ordenar de forma eficient el transport en barris i pedanies, una mobilitat sostenible que garantisca una qualitat de vida adequada als il·licitans i il·licitanes”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *