Compromís per Elx entén que el projecte del Mercat Central conforme va ser formulat pel PP de Mercedes Alonso no respon als interessos dels ciutadans ni és positiu. Darrere de trobar els restos àrabs amb les cales arqueològiques, l’empresa deuria haver aportat una reformulació del projecte que mai es va fer ni el PP va demanar. Tampoc els informes necessaris de tràfic ni d’impacte a l’entorn urbà.

Darrere de la reunió d’ahir amb l’adjudicatària del projecte, l’empresa proposa l’alternativa de modificar l’entrada i l’eixida de l’aparcament pel Carrer Major de la Vila per a que desemboque en la Corredora i tinga l’eixida en les Quatre Esquines cap a la Plaça de Baix canviant el sentit del tràfic.

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat que “qüestionem que el trànsit de la Corredora puga ser d’ús exclusiu d’un aparcament privat perquè la Corredora és dels ciutadans i no d’una entitat privada. Això demostra que la destrucció del Mercat Central per a construir l’aparcament plantejat és inviable ja que podria suposar la privatització d’un espai públic i la reordenació del trànsit, com l’autobús, en la Corredora a capritx d’una empresa privada. Entenem que no és l’alternativa adequada”.

Continua  Mollà, “la deixada de l’anterior equip de govern no es pot entendre`s i a hores d’ara deurien d’explicar perquè no es van demanar aquests informes de viabilitat que eren vinculants al primer projecte i que estaven supeditats  a les cales arqueològiques”. Segons la portaveu, “el PP deuria explicar perquè no va repostular el projecte ni va garantir els informes de tràfic ni d’impacte urbà. Ara l’Ajuntament ha de fer una tasca que el PP no havia fet, la feina de garantir els interessos col·lectius i donar a conèixer què projecte és el reformulat”.