La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez.
La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez.

La portaveu de Compromís critica la renúncia al deute de la Generalitat, l’abandó de les polítiques d’habitatge, impedir revertir l’Hospital del Vinalopó, destrossar les polítiques verdes i eliminar la perspectiva feminista i LGTBI. Esther Díez assegura que les polítiques ultres d’aquest govern tenen el segell personal de Ruz, que no necessita a Vox per a situar-se en aquest espai polític

La portaveu municipal de Compromís, Esther Díez, ha assegurat hui que “aquest govern de Pablo Ruz i Vox no té full de ruta que atenga l’important perquè es basa en polítiques erràtiques, tenim un alcalde que és Dr. Jekyll i Mr. Hyde i així no es dona resposta a les demandes que té la ciutadania”.

“Ruz va dir que volia passar a la història com un gran alcalde, però per a això necessita fixar uns objectius i una estratègia que fins ara no ha definit”, ha destacat Díez, que ha afegit que “el més destacat d’aquest govern són els projectes de l’anterior govern progressista, però ara sense el model de ciutat que els acompanyava”.

La portaveu municipal ha assegurat que “quan Ruz ha tingut l’oportunitat de fixar el seu model ho ha fet amb un caràcter antisocial i obsolet com demostra la renúncia al deute de 43 milions de la Generalitat, abandonar les polítiques d’habitatge, impedir la reversió de l’Hospital del Vinalopó i destrossar les polítiques verdes de l’anterior govern”.

“En el que sí s’ha preocupat per deixar empremta és a eliminar la perspectiva feminista i LGTBI de l’Ajuntament, a atacar al valencià, a impregnar una institució laica d’ultracatolicisme i a vulnerar la memòria democràtica i tot això no per pressió de Vox, que està sempre molt callat, sinó pel segell personal de Pablo Ruz que se situa en aquest espai polític”, ha ressaltat.

En aquest sentit, Esther Díez ha assenyalat que “Pablo Ruz no és un enviat de Déu per a fer d’Elx l’emblema cristià d’Occident, Pablo Ruz és el representant d’una institució democràtica que ha de baixar a la terra i abordar els problemes reals dels seus veïns i veïnes”.

Incompliments del primer any de mandat

La portaveu municipal ha afirmat que “no tenim novetats del nou PGOU, l’ampliació d’Elx Parc Empresarial encara no ha eixit a exposició pública i no sabem res del Porta d’Elx i pel que fa al Mercat han acabat fent seu el projecte de Compromís i ja s’obliden de l’inviable aparcament que van prometre”.

“Habitatge és la gran matèria oblidada i quant a mobilitat no està el bus a pedanies promés per a aquest estiu ni estan ja treballant en el plec del contracte urbà que finalitza en 2026, a més de renunciar a projectes transformadors com els corredors verds, mentre que en hisenda han assumit que la seua promesa rebaixa d’impostos era inviable i han acabat reduint un ridícul 1% que en res varia la vida de la gent, però sí que redueix els ingressos públics, al mateix temps que pugen i molt la despesa en assessors i qüestions supèrflues”, ha afegit.

Esther Díez ha recordat “les retallades de PP i Vox en educació i sanitat pública i la paralització del catàleg d’edificis protegits, la rehabilitació de les Clarisses i el Palau de Congressos, al mateix temps que es deixa en un calaix l’estratègia Elx2030 i Pablo Ruz amenaça amb modificar la Llei del Palmerar per a obrir-lo a la urbanització”.

“Tenim un alcalde que va dir que tenia una vareta màgica i això ja s’ha comprovat que no és cert, mentre des de Compromís continuarem fent oposició contundent i marcant l’agenda dels temes importants que aquest govern municipal ignora”, ha ressaltat.