Els portaveus dels grups municipals de PSOE i Compromís, Héctor Díez i Esther Díez.
Els portaveus dels grups municipals de PSOE i Compromís, Héctor Díez i Esther Díez.

Els portaveus dels grups municipals de PSOE i Compromís, Héctor Díez i Esther Díez, respectivament, han comparegut de manera conjunta per a presentar una moció que es debatrà en el ple del dilluns en la qual s’insta a la Generalitat Valenciana que realitze els tràmits necessaris perquè l’Hospital del Vinalopó i els centres de salut del departament Elx/Crevillent torne a ser de gestió pública, d’una forma ordenada i eficient i que, en cap cas, supose una disminució de la qualitat assistencial.

El portaveu socialista ha manifestat que l’hospital del Vinalopó “són les restes del naufragi del model de gestió privada dels pitjors anys del PP en aquesta Comunitat. El que és clar és que Ribera Salut està d’eixida i quan una empresa està d’eixida, les conseqüències són dolentes per als pacients, i si són dolentes, no volem pensar com seran quan li queden dos anys”. L’edil ha indicat que els pacients estan patint terminis d’Atenció Primària molt més amplis que els de l’hospital general. “hi ha canvis constants de metge de capçalera amb el que això suposa i veiem que hi ha dificultat per a cobrir les vacants”.

Per això, l’edil del PSOE ha sol·licitat a l’alcalde Pablo Ruz “que done algun tipus d’explicacions, més enllà que s’inventen qualsevol document d’auditoria sobre la suposada qualitat de gestió de l’hospital del Vinalopó”. El govern municipal de PP i VOX “ha de vetlar per la bona qualitat assistencial i per això anem de bracet amb Compromís, perquè per a totes dues formacions polítiques és important”.

Per part seua, la portaveu del grup municipal de Compromís *per Elx, Esther Díez, ha explicat que “queden nou dies perquè el Govern valencià comunique que no es prorroga el contracte amb Ribera Salut, nou dies perquè PP i Vox trien entre el dret a la salut de la ciutadania o els interessos d’una empresa privada, perquè per molt que maregen, el debat es redueix a aquests termes”. “Hi ha departaments sota mínims, com a urologia, hospitalització domiciliària, psiquiatria, hemodinàmica o pediatria a conseqüència de la fugida de professionals que afecta directament la qualitat del servei que reben els pacients”, ha destacat Esther Díez, que ha afegit que “a això s’afigen xifres com que la ràtio d’habitants per metge de capçalera en el cas de l’Hospital del Vinalopó és un 43 per cent més alta que en els centres sanitaris de gestió totalment pública”.

La portaveu municipal de Compromís ha afirmat que “els il·licitans i il·licitanes mereixen un alcalde valent que defense, davant la Conselleria de Sanitat, un servei sanitari de qualitat per als seus veïns i veïnes, igual que ho han fet molts alcaldes del PP a la Marina Alta, però Pablo Ruz només s’ha preocupat de defensar els interessos de l’empresa privada amb una actitud absolutament injustificable”.