La portaveu del grup municipal Compromís, Esther Díez, ha explicat hui que “hem registrat una moció per al pròxim ple en la qual defensem continuar amb les zones escolars vigents i evitar així els perjudicis del districte únic que PP i Vox volen implantar”.

Díez, que ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa oferida hui, ha assenyalat que “el districte únic és un model segregador, que nega la realitat socioeconòmica de les famílies il·licitanes i que l’única cosa que aconsegueix és dividir entre centres educatius de primera i de segona”.

“A més, cal recordar que aquest sistema ja va estar en marxa a Elx durant el mandat de Mercedes Alonso i que va suposar l’expulsió de molts xiquets dels col·legis dels seus barris, a més de generar problemes de mobilitat que continuem patint hui dia”, ha destacat.

Així mateix, la portaveu del grup Compromís ha indicat que “cal recordar que amb el sistema de zones en l’últim curs escolar el 97 per cent de les famílies van obtindre plaça en el col·legi desitjat en primera opció, mentre que en els temps del districte únic aquesta xifra baixava 10 punts, pel no hi ha cap criteri objectiu que justifique aquesta decisió”.

Esther Díez també ha afirmat que “aquest model de districte únic de PP i Vox, que ja hem recorregut des de Compromís davant la justícia, inclou també que els centres puguen donar un punt de manera discrecional, la qual cosa obri la porta a una major segregació”.

Al seu torn, cal ressaltar que “precisament en el consell escolar d’aquesta setmana el sindicat STEPV va alertar del malestar dels claustres davant la impossibilitat de deliberar sobre com atorgar eixe punt pel temps insuficient de les convocatòries que, de fet, no compleixen amb la normativa vigent”.

“Els problemes derivats del districte únic se sumen a l’eliminació de més de vint aules a Elx per al pròxim curs, en el manteniment de les ràtios, en les retallades en el pla Edificant i en el caos administratiu que ha generat el nou govern autonòmic, un cúmul de problemes que han desembocat en la convocatòria d’una vaga general d’Educació el pròxim 23 de maig, que recolzem des de Compromís”, ha finalitzat la portaveu municipal.