La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez.
La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez.

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha assegurat hui que “volem que l’Ajuntament d’Elx facilite a les empreses la reducció de la jornada laboral, després que el govern municipal haja aprovat la jornada de 35 hores per al personal municipal”.

Díez ha indicat que “en Compromís som ferms defensors de reduir la jornada laboral, mantenint el sou, una manera de millorar la conciliació entre el treball i la vida personal, assegurant major benestar a la ciutadania i que també fa possible major rendiment en les empreses”.

“Per això, instem el govern municipal a posar en marxa una línia d’ajudes a les empreses que vulguen aplicar aquesta mesura”, ha indicat la portaveu municipal, per a qui “aquestes subvencions han d’anar dirigides a la millora de la productivitat a través de mesures organitzatives o formatives, perquè cal recordar que som un dels països d’Europa en el qual es treballa més hores però hi ha menor eficiència”.

En aquest sentit, Esther Díez ha apuntat que “una vegada la reducció ha començat a formalitzar-se en l’Ajuntament d’Elx, volem que aquesta mesura beneficiosa puga estendre’s a la resta de treballadors i treballadores d’aquesta ciutat, perquè és just assumir que, després de 100 anys, ja és hora d’assegurar més temps per a la vida”.

“Aquesta és una mesura que ja vam proposar en les esmenes al pressupost municipal, però va ser rebutjada per PP i Vox; no obstant això, no entendríem que ara l’alcalde, després de la mesura aprovada per als funcionaris i funcionàries, vulga negar-li-la a la resta d’il·licitans i il·licitanes”, ha destacat.

La portaveu municipal de Compromís ha assenyalat que “si Pablo Ruz convoca la reunió pendent amb l’oposició en matèria d’ocupació, podem discutir aquesta proposta, així com les que formulem des de la nostra formació per a impulsar l’ocupació juvenil a la nostra ciutat”.

“Només amb els diners que cada any ens costen els assessors de l’alcalde, més d’1.000.000 d’euros en la legislatura, podríem finançar una línia d’ajudes potent que és clau per a assegurar qualitat de vida entre els nostres veïns i veïnes”, ha afegit.

Sobre aquest tema, Esther Díez ha recordat que “la ministra de Treball, Yolanda Díaz, està treballant perquè la reducció de la jornada laboral comence a aplicar-se a partir del

pròxim any i aquesta seria una manera, a nivell local, de propiciar tot eixe procés de la manera més eficient possible”.