El diputat de Compromís a Les Corts, Carles Esteve, i la portaveu del Grup Municipal de Compromís per Elx, Esther Díez.
El diputat de Compromís a Les Corts, Carles Esteve, i la portaveu del Grup Municipal de Compromís per Elx, Esther Díez.

Compromís denuncia les retallades de la Conselleria de Sanitat que a Elx es tradueixen en 50 llits menys en estiu

El municipi il·licità pateix més del 50% de les retallades en sanitat amb el centre de salut de l’Altet sense reforçar i el departament de salut del Vinalopó sense saber com afronta el període estival per la seua opacitat

El grup municipal de Compromís per Elx ha denunciat hui les retallades en matèria de sanitat que patirà el municipi i tota la Comunitat Valenciana per la manca de previsió del conseller de Sanitat, Marciano Gómez i el president autonòmic, Carlos Mazón.

Com ha explicat la portaveu del grup, Esther Díez, al costat del diputat en les Corts i membre de la comissió de sanitat, Carles Esteve, “aquest estiu la comarca del Baix Vinalopó i el municipi d’Elx seran els més castigats per les retallades a banda de comptar amb l’anomalia de ser els únics amb una sanitat gestionada per una empresa privada, Ribera Salud al capdavant del Departament de salut d’Elx-Crevillent”.

“El pla d’estiu que ha presentat el Consell vol dir que tindrem una pitjor qualitat assistencial que l’any passat amb 50 llits menys aquest estiu, un centre de salut de l’Altet sense reforçar i amb el punt sanitari de Platja lisa, a Santa Pola, tancat i que també atén nombrosos il·licitans i il·licitanes”, ha explicat Díez.

Com ha dit Carles Esteve, “aquest serà el pitjor estiu en matèria sanitària que hem tingut amb un augment de més d’un 9% dels turistes estrangers que vindran i amb 2.500 professionals contractats menys per a aquest estiu que l’any passat”.

“Competirem amb la gent que ve de fora a passar les seues vacances, on l’any passat teníem tres reforços d’estiu aquest any en tenim dos. Han inclòs com a noves 3.500 persones que ja estaven treballant en el sistema sanitari com a reforç en un pla d’estiu que des de Compromís rebutgem perquè es presenta dos dies i mig abans de començar les vacances d’estiu sense comptar amb els professionals ni amb els sindicats. A més, amb l’únic forat negre que tenim en la comunitat que és el departament d’Elx-Crevillent, del Vinalopó, on no sabem què passarà ací dins, no sabem què passa en el Vinalopó ni la gestió que està fent Ribera Salud”, ha assegurat Carles Esteve.