La portaveu del Grup Municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, i la portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Aitana Mas.
La portaveu del Grup Municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, i la portaveu adjunta de Compromís a Les Corts, Aitana Mas.

La Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts abordarà demà la PNL presentada per Compromís

Compromís torna a incidir amb el deute històric de la Generalitat Valenciana amb Elx, els 43 milions d’euros que deu per l’expropiació dels terrenys de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH), i apel·la a l’obligació de l’alcalde, Pablo Ruz, per fer realitat la devolució del deute al municipi. 

“Demà PP i Vox tenen l’oportunitat de rectificar i saldar el deute que la Generalitat Valenciana té amb Elx pels terrenys de la universitat. Cal recordar que fins ara Pablo Ruz i el president autonòmic, Carlos Mazón, han negat als il·licitans i les il·licitanes compensar eixos 43 milions d’euros, un procés de retornament del deute que ja havíem començat els anteriors governs progressistes tant a l’ajuntament com a la Generalitat”, ha explicat la portaveu del grup municipal, Esther Díez.

Per a Díez, “davant eixa actitud injustificable del PP el que fem és recordar a Pablo Ruz que la seua obligació és actuar com a alcalde i no com amic del senyor Carlos Mazón i, per tant, reclamar eixe deute que és un fet objectiu i que cal traduir-lo en inversions transformadores per a la nostra ciutat, en inversions de caràcter extraordinari”.

Compromís ha presentat una PNL (Proposició No de Llei) a través del seu grup parlamentari i que serà presa en consideració demà en la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de les Corts Valencianes.

Per a la diputada i portaveu adjunta del grup, Aitana Mas, “resulta hipòcrita l’actitud de la dreta i els ultres. No pot ser que quan el PP ha estat en l’oposició, fa menys d’un any, la devolució del deute amb el municipi d’Elx fora una qüestió capital, fins i tot convocaren plenaris extraordinaris, i ara siga un assumpte que es dona per resolt quan han entrat a governar en l’Ajuntament d’Elx i en la Generalitat Valenciana”. 

“El mateix Carlos Mazón, sent president de la Diputació d’Alacant, va reconeixer el deute amb el municipi i enlletgia a l’anterior alcalde socialista no haver aconseguit eixe retornament. El que és cert és que el govern del Botànic i l’Ajuntament d’Elx signaren un protocol de retornament del deute amb Elx, que ara a la dreta i ultradreta no els val per què; quan estan en l’oposició diuen una cosa i quan governen la contrària”, ha matisat Mas. 

Aitana Mas ha assegurat que “Compromís, sempre coherents, continuarem treballant perquè el municipi d’Elx siga compensant i esperem que demà PP i Vox canvien l’actitud i es resolga una qüestió que és de justícia”.