La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha explicat hui que “el passat 31 de març finalitzava el període perquè foren adjudicades les contractacions dels projectes finançats en la segona convocatòria dels fons europeus de mobilitat sostenible sense que el govern de Pablo Ruz haja completat aquesta fase”.

Díez ha indicat que “la convocatòria especificava de manera molt clara que abans de finalitzar març totes les licitacions havien d’estar resoltes, però la instal·lació de la zona de baixes emissions, que és el contracte més quantiós per valor de 3.220.000 euros, encara es troba en fase d’avaluació”.

En aquest sentit, la portaveu municipal ha recordat que “el regidor de Mobilitat, José Claudio Guilabert, va indicar que l’Ajuntament anava a sol·licitar al Govern d’Espanya una pròrroga, però no ha donat a conéixer si hi ha hagut resposta”.

“Per tant, els il·licitans i il·licitanes desconeixem si hi haurà penalització per a aquests fons aconseguits per part de l’anterior govern progressista i que suposen 8,6 milions d’euros en projectes de transformació de la mobilitat de la nostra ciutat”, ha indicat.

Esther Díez ha recordat que “tampoc és justificable que la licitació s’iniciara el 13 de febrer i que el govern municipal no prioritzara abans la posada en marxa d’aquesta tramitació, però no sorprén per part d’un govern que si d’alguna cosa és emblema és de la destrucció de les polítiques verdes”.

“Cal recordar que precisament aquest govern de Pablo Ruz i Vox ha aprovat una ordenança de zona de baixes emissions que perpetua la contaminació i que asseguren que duran a terme aquesta inversió sobre el control de la zona de baixes emissions però que no l’aplicaran, malgastant així el finançament europeu, quan és un requisit bàsic per a l’obtenció dels fons”.