La portaveu del grup municipal Compromís, Esther Díez.
La portaveu del grup municipal Compromís, Esther Díez.

La portaveu del grup municipal Compromís, Esther Díez, ha explicat hui que “proposem al govern municipal una bateria d’inversions amb càrrec al romanent de tresoreria de 2023 entre les quals destaca un pla d’ajuda a l’habitatge amb cinc milions d’euros i l’ampliació dels programes d’ocupació juvenil amb quatre milions”.

Díez, que ha donat a conéixer aquestes propostes en la roda de premsa oferida hui, ha assenyalat que “ara no hi ha excuses per a implementar aquestes mesures que des de Compromís ja realitzem en forma d’esmenes als pressupostos municipals de 2024”.

En aquest sentit, la portaveu municipal ha afirmat també que “instem el govern municipal a incrementar en 300.000 euros les ajudes a la rehabilitació d’habitatges, en 500.000 euros el programa Concilia, així com dedicar un milió d’euros en pressupostos participatius, una eina clau per a actuacions transformadores en els barris i pedanies”.

“Així mateix demandem que es recupere la partida per a programes LGTBI eliminada enguany pel govern de Pablo Ruz, ampliar les accions contra la violència masclista, incrementar les partides retallades a promoció del valencià i l’elaboració d’un estudi per a la implantació de la jornada de 32 hores i un informe sobre la reversió de l’Hospital del Vinalopó”, ha apuntat.

Esther Díez ha proposat també “redactar el projecte per al Palau de les Arts Escéniques en Carrús, crear una partida per a treballs vinculats amb la candidatura a Capital Verda Europea, ampliar la partida per al pla d’infraestructura verda, la redacció del projecte de rehabilitació de les Clarisses i la redacció, junt a Alacant, del projecte d’obra Via Litoral”.

“I, per descomptat, tornem a reclamar a la Generalitat Valenciana els 43 milions d’euros que deu al nostre municipi pel pagament dels terrenys de la UMHE, perquè Pablo Ruz pot voler perdonar el deute al seu amic Carlos Mazón, però els il·licitans i il·licitanes no”, ha subratllat la portaveu de Compromís a l’Ajuntament.

La portaveu municipal ha indicat que “si bé estem pendents de conéixer en què es concreta la reactivació de les regles fiscals per a aquest 2024 per part del Ministeri d’Hisenda, des de Compromís hem elaborat un ampli conjunt de mesures per a ser aplicades i millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes”.