Nou logo de l'Ajuntament d'Elx.
Nou logo de l'Ajuntament d'Elx.

La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha afirmat hui que “el govern de Pablo Ruz i Vox continua amb la seua ofensiva contra el valencià, com ha demostrat hui amb el canvi de la imatge institucional de l’ajuntament i les modificacions en la relació de llocs de treball”.

Díez ha explicat que “l’anterior govern progressista aplicàrem un logo en valencià amb l’objectiu de promocionar aquesta llengua, de manera que fora la imatge inequívoca de la institució, amb l’important que és per a una llengua minoritzada la projecció en el nom d’una administració d’aquesta envergadura”.

“És per això que lamentem que s’hagen fet passos arrere en aquest sentit”, ha assenyalat Díez, qui ha denunciat que “ara la imatge de l’ajuntament està registrada en castellà i, per a cobrir expedient, han creat una traducció al valencià que, com bé sabem, utilitzaran el mínim, perquè si tingueren voluntat de fer-ho, no l’haurien modificada”.

La portaveu municipal ha destacat, al seu torn, que “això succeeix en el dia en què el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant (BOP) ha publicat la modificació de la relació de llocs de treball (RPT). En ella s’observa com el govern de Pablo Ruz ha amortitzat la prefectura de secció de promoció del valencià, amb l’objectiu de desmuntar l’estructura funcionarial per a promoure l’ús de la nostra llengua cooficial”.

“Cal recordar que tot això se suma a l’eliminació del requisit del valencià en les oposicions municipals i la rebaixa d’un 30 per cent de les partides de promoció del valencià en els pressupostos de 2024”, ha assegurat Esther Díez, per a qui “l’actitud valencianòfoba de Ruz és injustificable, per la qual cosa des de Compromís continuarem defensant el suport a la nostra llengua, un patrimoni únic, i el respecte al dret de les persones valencianoparlants”.