Esther Díez, portaveu del Grup Municipal de Compromís per Elx.
Esther Díez, portaveu del Grup Municipal de Compromís per Elx.

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha proposat hui “la retransmissió de les rodes de premsa de les juntes de govern municipals, de manera que s’assegure la transparència i la publicitat de les decisions del govern municipal de manera immediata”. 

“Es tracta d’una mesura que ve aplicant-se des de fa anys en les rodes de premsa posteriors al ple del Consell”, ha indicat Díez, qui ha especificat que “es tractaria, com en el cas dels plens, d’una retransmissió en directe de la compareixença de la portaveu perquè la ciutadania puga conéixer detalladament quines qüestions aprova la junta i també les preguntes que formulen els periodistes”. 

La portaveu municipal ha apuntat que “veiem una tendència en aquest govern municipal a postergar les explicacions sobre mesures controvertides, així ocorre en les comissions de ple, en les quals cada vegada més s’evita contestar en la sessió i es remet a la del mes següent”. 

“Pel que sabem, aquesta tendència a no donar resposta detallada de les actuacions també es dona en moltes ocasions en les rodes de premsa de la junta de govern local i des de Compromís volem assegurar una major transparència per a garantir una major qualitat democràtica al nostre ajuntament”, ha afirmat Esther Díez. 

La portaveu del grup de Compromís ha explicat que “esperem que l’alcalde, Pablo Ruz, accepte aquesta mesura que proposem i que haja deixat arrere actituds com la que va mantindre com a portaveu del govern de Mercedes Alonso quan s’impedia gravar el ple municipal”. 

Juntes de govern 

Així mateix, Esther Díez ha instat a Pablo Ruz a “donar compte de tots els punts que s’aborden en les juntes de govern, perquè fa unes setmanes el govern municipal aprovava una instrucció en la qual s’indicava que els assumptes excepcionals que s’introduïren l’últim dia no constarien en l’ordre del dia”. 

“Cal garantir l’absoluta transparència d’aquest govern, després, a més, que l’anterior govern progressista férem que Elx fora de nou un referent en rendició de comptes, com mereixen els il·licitans i il·licitanes per a poder fiscalitzar la labor de l’alcalde i el seu equip, que va dir governar per a tots i veiem com cada vegada aplica un criteri més sectari a la seua gestió”, ha conclòs la portaveu municipal de Compromís