La portaveu del grup municipal Compromís, Esther Díez, ha assegurat hui que “el govern de Pablo Ruz i Vox perdrà les inversions en matèria ambiental que l’anterior govern progressista deixem pressupostades i que permetien importants mesures de mitigació de l’emergència climàtica”. 

“El més significatiu és que ja finalitzant el mes de novembre no s’haja desenvolupat cap actuació amb càrrec a les partida de 120.000 euros per a la naturalització urbana, un concepte amb el qual poder desenvolupar transformacions que proveïsquen de sistemes naturals a la ciutat”, ha indicat Díez. 

La portaveu municipal ha concretat que “des de l’anterior Regidoria de Medi Ambient prioritzàrem destinar aquesta partida a incloure vegetació als patis dels col·legis i ja havíem iniciat converses amb centres, com Les Arrels, que havien demandat aquests projectes pels seus beneficis ambientals i socials” .

Cal recordar que aquesta partida va entrar en vigor a la fi d’abril de 2023, una vegada en marxa la modificació pressupostària que incorporava el romanent de tresoreria.

“Així li ho traslladem a l’actual regidor de Medi Ambient des de l’inici de la legislatura, però no s’ha avançat en cap actuació i eixos 120.000 euros de la partida es perdran el 31 de desembre, per la qual cosa li instem a renaturalitzar algun espai públic amb eixos diners abans que finalitze l’any”, ha destacat. 

Així mateix, Esther Díez ha afirmat que “una altra de les inversions sobre la qual no coneixem cap avanç és el pla d’infraestructura verda, una partida que es va ampliar també amb el romanent, fins els 150.000 euros”. 

“Aquest pla estava plantejat com a estratègia integral i ambiciosa de tot el terme municipal per a passar dels 15 metres quadrats a 20 metres quadrats de zona verda per habitant, per a poder garantir eixa renaturalització del nostre municipi i, sobretot, assegurar una bona distribució de les zones verdes”, ha detallat. 

La portaveu municipal de Compromís ha afirmat que “per desgràcia veiem com aquest govern municipal no té una estratègia per a lluitar contra l’emergència climàtica, no ha fixat objectius de reducció d’emissions contaminants i es limita a anunciar alguna actuació aïllada, com plantar alguns arbres, sense desenvolupar una plantejament integral que done resposta a les necessitats davant la pujada de les temperatures, la falta de pluja, la desertificació del sòl o les patologia associades a la contaminació”.

“Hem passat a ser una ciutat referent en polítiques verdes a ser un referent de la destrossa per l’eliminació de carrils bici, però la irresponsabilitat d’aquest govern va molt més enllà de carregar-se aquestes infraestructures ciclistes, perquè no desenvolupar polítiques ambientals és una negligència en un context en què s’està posant en joc la salut dels nostres veïns i veïnes”, ha conclòs Esther Díez.