Mapa districtes al nucli urbà.
Mapa districtes al nucli urbà.

La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha explicat hui que “hem registrat les nostres al·legacions al reglament de districtes elaborat pel govern municipal amb l’objectiu d’assegurar una vertadera participació ciutadana i també dotar de més garanties als seus membres”. 

“Com ja hem explicat anteriorment, des de Compromís considerem que un sol representant de les entitats per a barris i pedanies és un número molt limitat, sobretot si tenim en compte que hi ha zones del nostre municipi amb un ampli moviment associatiu”, ha destacat Díez. 

En aquest sentit, la portaveu municipal ha indicat que “proposem que puga haver-hi fins a tres representants de les diferents entitats en cada districte i que almenys unes d’aquestes persones integrants siga membre d’una associació veïnal”. 

Així mateix, Esther Díez ha apuntat que “proposem també que el públic puga formular preguntes en les sessions, sense necessitat de sol·licitar-lo prèviament, que les convocatòries es realitzen amb deu dies d’antelació i que els ordres del dia siguen públics en els centres socials corresponents i en la web municipal”. 

La portaveu de Compromís a l’Ajuntament ha afegit que “per descomptat, també hem demanat que el reglament es redacte amb llenguatge inclusiu, com a marca la Llei orgànica 3/2007, i que s’utilitzen els topònims oficials dels barris i pedanies d’Elx”. 

Pressupostos participatius 

“En Compromís continuem defensant que, en cap cas, la creació d’aquests districtes és incompatible amb el desenvolupament dels pressupostos participatius, perquè la naturalesa del pressupost ordinari dels districtes no és el mateix que les inversions transformadores dels prespuestos participatius”, ha aclarit Esther Díez. 

Per això, des del grup municipal han al·legat perquè “siguen les pròpies juntes les que s’encarreguen del desenvolupament d’aquesta eina participativa”. 

La portaveu ha conclòs que “en definitiva, presentem unes al·legacions que amplien la participació en el reglament i permeten d’una manera més real la implicació de les entitats i els veïns i veïnes en la gestió dels seus barris i pedanies”. 

“Recordem a Pablo Ruz que no es tracta de córrer, es tracta d’elaborar bons reglaments que donen garanties de participació a la ciutadania, que siguen duradors i que puguen millorar la salut democràtica del nostre municipi”, ha afirmat Esther Díez.