Díez defensa que és una mesura clau en aquest context d’inflació i d’emergència climàtica 

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha instat hui l’equip de Pablo Ruz i Vox a “seguir amb els descomptes aplicats als abonaments de transport públic a la ciutat durant el primer semestre de 2024, perquè la rebaixa actual finalitza el 31 de desembre”.  

Díez ho ha explicat així durant la roda de premsa que ha oferit hui per a anunciar que aquesta serà una de les dues mocions que el grup de Compromís registre per al ple ordinari del mes de novembre.  

En aquest sentit, la portaveu ha indicat que “l’Ajuntament, que actualment està sufragant un 20 per cent dins d’una reducció del 50 per cent, ha de mantindre la mesura, independentment de quin siga la postura del Govern central que, en tot cas, de continuar sent un govern progressista, ja ha anunciat que seguiria amb aquesta subvenció per a l’any vinent”.  

“Els motius pels quals va començar a aplicar-se la rebaixa en el preu dels abonaments en 2022 continuen vigents, perquè la inflació continua assotant a les famílies il·licitanes, que necessiten que continuem alleujant les seues despeses mensuals”, ha assenyalat Esther Díez. 

A més, la portaveu municipal de Compromís ha apuntat que “aquesta és una mesura que també contribueix a la mitigació del canvi climàtic, perquè fomenta l’ús del transport públic que és clau en la reducció de les emissions en una ciutat en la qual més del 80 per cent provenen del trànsit privat” i ha recordat que “de fet, amb aquesta mesura aconseguírem que es compraren 25.000 abonaments més només en l’últim quadrimestre de 2022”. 

“Per tant, esperem que la resta de grups municipals donen suport a aquesta mesura tan beneficiosa que vam posar en marxa l’anterior govern progressista al setembre de 2022 en el marc del pla de xoc del Ministeri de Mobilitat per a fer front a la inflació i que ampliem al gener de 2023 per a fer arribar la bonificació fins al 50 per cent”.