La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha denunciat que el govern local de Pablo Ruz i Vox perverteix el sentit de les plataformes úniques si després de l’execució de l’obra continuen permetent l’aparcament a aquests carrers de prioritat de vianants.

“Així ho ha assegurat el regidor de Mobilitat, José Claudio Guilabert, sobre l’actuació prevista al carrer Capità Lagier i que ja ho havia explicat prèviament sobre la resta de plataformes úniques que es vehicularan a través de dos projectes de l’anterior govern progressista, finançats amb fons de la Diputació d’Alacant i el Ministeri de Mobilitat, amb els fons europeus de reconstrucció”, ha explicat Esther Díez.

La portaveu ha recordat que el sentit de les plataformes úniques és, sobretot, garantir l’accessibilitat total als carrers amb voreres estretes, encara el govern municipal ho reduïsca a una simple actuació estètica.

Per a Díez, “si els vehicles continuen aparcant, l’espai per als vianants continuarà sent mínim amb el que es nega a les persones amb mobilitat reduïda el dret a una accessibilitat total. En el seu esforç per perpetuar un model de ciutat obsolet i contaminant, el govern de Pablo Ruz i Vox és capaç d’hipotecar fins i tot l’accessibilitat, que és un dret bàsic de les persones reconegut per la llei”.

En aquest sentit, Compromís ha instat el govern municipal a recapacitar sobre aquesta decisió i assegurar l’accessibilitat als carrers on s’actuarà, perquè és una actuació que, a més, fomenta la mobilitat de vianants, raó per la qual el projecte serà finançat per fons europeus.

Així mateix, Compromís ha sol·licitat a la comissió de ple corresponent que aquesta qüestió s’aborde en el Consell de Discapacitat.

D’altra banda, la regidora ha lamentat que es preveja dur a terme aquesta pseudo plataforma única a Capità Lagier sense que Aigües d’Elx aborde la creació de la xarxa de clavegueram en aquest carrer, inexistent de moment.

En aquest sentit, la portaveu del grup municipal ha recordat les actuacions de plataformes úniques i ampliació de voreres amb càrrec a la subvenció de la Diputació d’Alacant als següents carrers del municipi: c/Sant Joaquim, c/Polit, c/Barri Sarabia, c/Mare de Déu del Remei, c/Barri Conrado, c/Forn Fondo, c/Espí, c/Joaquín Santos, c/Isaac Peral, c/Rastro, amb Rubén Darío i c/Sant Josep.

Així com les actuacions de plataforma única i ampliació de voreres amb càrrecs als fons Next Generation de Mobilitat als carrers: Nou de Sant Antoni, Porta Universitat de Sant Joan, Bufart, Mare de Déu de la Soledat, Llac, Travessia de Sant Roc, Sant Pasqual, Sant Antoni del Pla i Alfons XIII.

“Aquestes actuacions que ara desenvoluparàn pervertint el seu sentit total per part del nou equip de govern, pretenien millorar la qualitat de vida dels veïns al seu dia a dia, garantir l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda, la seguretat dels vianants, així com contribuir a la ciutat verda i amable que treballem al seu dia l’anterior govern progressista”, ha conclòs Díez.