La portaveu del grup municipal Compromís, Esther Díez, ha explicat avui que “és important garantir la participació directa de les associacions als districtes perquè formen part de la gestió diària dels barris i pedanies corresponents”.

Díez ha indicat que “així ho hem traslladat a la Regidoria de Participació durant aquest període de consulta prèvia del futur reglament de districtes”.

En aquest sentit, la portaveu municipal ha assenyalat que “en la proposta es planteja la participació de les associacions als plens de les juntes municipals només amb veu i, en aquest sentit, des de Compromís entenem que s’han d’articular la fórmula perquè aquestes entitats, implicades en el dia a dia del seu barri o pedania, puguen comptar també amb vot”.

“Així mateix, proposem que els representants d’entitats sectorials amb vinculació a un barri o pedania puguen ser membres de les juntes municipals corresponents, ja que en moltes ocasions són també agents fonamentals en la dinamització d’aquests entorns”, ha afegit Díez.

La portaveu municipal ha apuntat que “aportem també qüestions que milloren la participació ciutadana, com establir la llibertat d’intervenció dels membres i públic assistent a les juntes i fixar en cadascuna d’elles la data de la següent reunió per afavorir la planificació dels vocals”.

“Per la seua banda, hem traslladat la importància que el reglament utilitze la toponímia oficial del Camp d’Elx i que faça servir el llenguatge inclusiu”, ha afirmat Díez.

Pressupostos participatius

Per a la portaveu municipal, “aquest reglament no pot suposar la supressió dels pressupostos participatius, al contrari, i, per tant, el que proposem és traslladar la seua gestió a les juntes municipals per donar-los impuls i promoure una participació més gran de la ciutadania”. .

“En ajuntaments com els de Madrid, Barcelona, València, Valladolid, Múrcia, Màlaga, Cartagena, Las Palmas o Barcelona estan organitzats els districtes i, alhora, continuen els pressupostos participatius i, en aquest sentit, des de Compromís defensem que les dues eines s’amplien i enfortisquen”, ha apuntat.

Esther Díez també ha assegurat que “és imprescindible que el govern municipal compte amb les aportacions de la Federació d’Associacions Veïnals, així com la resta del teixit associatiu del municipi, per a la confecció d’aquest reglament, que s’ha d’articular per garantir la millor manera de vehicular la veu dels il·licitans i il·licitanes”.