Díez lamenta les polítiques del govern de Pablo Ruz que titlla de curt terminis i que considera minven els projectes verds per a Elx finançats per la Unió Europea

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha qualificat d’irresponsabilitat la intenció del govern local de Pablo Ruz de reduir el contingut i la inversió general dels projectes de mobilitat sostenible que es finançaran amb fons europeus. Per a Díez, “es tracta d´una visió a curt termini que fa perdre el sentit estratègic de les actuacions i també fa perdre una oportunitat única que Europa puga finançar el 90% d´actuacions d´aquest calat”.

Compromís critica la intenció del govern municipal de PP i VOX de no emprendre l’ampliació del servei de bici pública, BiciElx, una inversió que està subvencionada al 90% per Europa i que és una ocasió única per garantir la cobertura total al nucli urbà d’aquesta alternativa de transport sostenible que no contamina i que és l’opció més ràpida per desplaçar-se per la ciutat. Díez lamenta que mesuren la funció de BiciElx només en termes econòmics mentre no els preocupa gens gastar 200.000 euros més en assessors.

En el cas de les plataformes úniques, que han anunciat que les duran a terme però mantenint l’aparcament, Díez recrimina que estem parlant de posar els cotxes davant de les persones i encara més d’aquelles persones amb mobilitat reduïda a més de comprometre l’accessibilitat de tots els veïns i veïnes en general.

Pel que fa a la implementació de la zona de baixes emissions al municipi, Compromís per Elx adverteix que “per més que aquest govern municipal la vulga obviar, es tracta d’una condició sine qua non perquè Europa ens concedisca la primera i la segona subvenció dels fons europeus Next Generation”.

Segons la portaveu, ”la realitat és que no és una discussió en termes econòmics sinó del model de ciutat obsolet de PP i VOX, que no és inclusiu, que contamina i que vol deixar l’espai públic només per a uns quants”.

“Ja ho hem vist les primeres setmanes de govern de PP i VOX amb el desig de desmantellar els carrils bici que poden provocar la devolució d’almenys mig milió d’euros de fons europeus a més del que suposa per a la mobilitat, seguretat viària i per a la salut de les persones, carregar-se la connexió ciclista entre barris”, ha recordat Díez, qui ha assegurat que “enfront d’això, Compromís continuarem defensant la ciutat verda, moderna i neta que mereixen els il·licitans i les il·licitanes”, ha conclòs Díez.