La portaveu municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha assegurat que “hui és un dia important per a Elx per la presentació dels nous set autobusos cent per cent elèctrics que permeten fer un salt de qualitat en el transport col·lectiu, que és el més democràtic del municipi”. 

“L’arribada d’aquests autobusos i la posada en marxa de la planta de càrrega és el resultat d’un treball d’anys per a fer un salt de qualitat en el servei que convide a més persones a fer ús quotidià del transport públic”, ha explicat Díez, que ha afegit que “Compromís, dins del govern municipal, vam fer d’aquesta una qüestió prioritària pel paper indispensable que juga el servei d’autobús a l’hora d’assegurar el dret a la mobilitat dels il·licitans i il·licitanes i també per la seua funció clau en la rebaixa d’emissions contaminants”. 

L’arribada d’aquests set autobusos cent per cent elèctrics se suma al que es va incorporar el mes de març i als 28 híbrids. A ells cal afegir l’electrificació de la planta i el pagament per targeta, que està en fase d’instal·lació en aquests moments. Totes elles són millores aconseguides gràcies a l’obtenció de quatre milions d’euros l’any passat. A més, les noves unitats permetran la reestructuració general de les línies, a més de la posada en marxa de la nova línia M. 

En aquest sentit, la portaveu del grup de Compromís ha assenyalat que “el que li demanem al nou govern municipal és que execute totes les millores que des de l’anterior govern municipal havíem posat en marxa en el servei, incloses les derivades dels fons obtinguts en la segona convocatòria Next Generation i que inclouen la incorporació de sis autobusos elèctrics més, però també que faça nous passos que continuen fent del nostre un servei referent a Espanya”. 

“Així mateix, les millores en mobilitat no poden limitar-se únicament al servei d’autobús, sinó que han de continuar estenent-se a la resta de maneres de transport; per tant, esperem que dies com el de hui servisquen al nou govern municipal per a entendre la importància que té el transport públic i l’alternatiu en una ciutat com la nostra en la qual més del 80 per cent de les emissions contaminants provenen del trànsit privat”, ha assenyalat. 

Esther Díez ha indicat que “el nou govern municipal ha volgut fer d’uns avanços científicament avalats en mobilitat un enfrontament ideològic i per això els instem a seguir el camí que havíem marcat l’anterior govern i que desenvolupen amb normalitat altres ciutats espanyoles i europees, perquè d’això depén la qualitat de l’aire que respiren els il·licitans i il·licitanes, el poder comptar amb barris i pedanies saludables i assegurar un espai públic de qualitat, com és indispensable en un context d’emergència climàtica”.