Guijarro, juntament amb Orozco i Bravo, ha agraït a la militància i a totes les persones voluntàries tota la feina durant la campanya electoral, que assegura, portarà a uns molt bons resultats aquest diumenge

Compromís-Sumar ha tancat la campanya electoral aquest divendres a Elx amb el cap de llista, Txema Guijarro, la número dos Imma Orozco i la il·licitana en aquesta candidatura coral, Esther Bravo. Tots tres han reivindicat els models de ciutat verda, com és el cas del municipi il·licità, que ha caminat pel camí de la sostenibilitat els darrers anys, polítiques que consideren fonamentals per fer front a l’emergència climàtica en un territori que és l’epicentre del canvi climàtic i, per tant, dels seus efectes.

“Estem veient que en aquells llocs on ja governa la dreta i l’extrema dreta intenten frenar les polítiques verdes com és el cas d’Elx amb aquesta intenció de desmantellar els carrils bici per part del PP i VOX. A Compromís-Sumar tenim clar que les polítiques verdes per pal·liar els efectes del canvi climàtic és responsabilitat de les administracions públiques i en aquest sentit continuarem treballant quan revalidem un Govern estatal progressista. Bravo s’ha referit a la mortalitat provocada per les altes temperatures i ha assegurat que el camí que cal seguir és l’impuls de la mobilitat sostenible, la creació de més zones verdes i l’ús d’energies no contaminants.

Segons Orozco, “les polítiques verdes també són polítiques d’inclusió. Una societat més verda, és un món més resilient i més just, un món on les persones puguem viure en igualtat de condicions. Les polítiques valentes i transformadores que s’han desenvolupat fins ara des del Govern valencià i el central són les que beneficien realment les persones i ens situen en el context de l’emergència climàtica i el nostre compromís és treballar segons els objectius d’inclusivitat, igualtat i equitat per abordar aquesta emergència climàtica”.

“Elx és una ciutat que ha avançat molt en polítiques verdes que ara estan en risc i volem ser una força majoritària al Congrés per confrontar aquests models que neguen aquest problema que hem d’abordar. Orozco s’ha referit al nou govern autonòmic que “ja va començar a caminar ahir i que posa el focus en qüestions ideològiques i no pas en els temes que són fonamentals per transformar la nostra societat i afrontar aquest repte”.

La número dos ha reivindicat la connexió ferroviària de l’aeroport per oferir aquestes alternatives de transport sostenible i ha assegurat que es treballarà així des del Congrés.

Finalment, Txema Guijarro ha realitzat una valoració “molt positiva de la campanya d’una candidatura que ha sumat a les forces progressistes i el compromís de molta gent que vol un futur millor”.

També ha agraït a la militància la seua implicació en la campanya electoral així com a totes les persones voluntàries i tots els partits que conformen aquesta candidatura que “gràcies a aquest compromís de molta gent ens portarà a Compromís-Sumar en volades a uns molt bons resultats aquest diumenge”.