Esther Díez, candidata a l'Alcaldia d'Elx
Esther Díez, candidata a l'Alcaldia d'Elx

La candidata a l’alcaldia de Compromís, Esther Díez, demana més suport a les urnes per continuar democratitzant l’espai públic i el benestar de la ciutadania

La llista electoral ha estat acompanyada pel candidat a la Generalitat, Joan Baldoví, la cap de llista a les Corts, Aitana Mas, el diputat de Más País, Íñigo Errejón i més de mig millar assistents al míting

Compromís ha celebrat hui el seu acte central a Elx amb el candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Joan Baldoví, la cap de llista a les Corts per Alacant, Aitana Mas, el diputat de Más País Íñigo Errejón i la candidatura il·licitana encapçalada per la seua alcaldable, Esther Díez.

La candidata a l’alcaldia ha manifestat que vol un impuls més gran per intensificar les polítiques de transformació urbana i social que ja s’han desplegat al municipi il·licità, per continuar amb la democratització de l’espai públic i la democratització del benestar, en definitiva, per obrir encara més el camí de les polítiques valentes.

Per a Díez, “el 28 de maig ens juguem seguir o no ampliant la transformació social i verda que Compromís ha posat en marxa en els darrers anys. Un camí en què encara queda molt per recórrer i que té moltes assignatures pendents, però que en aquests anys difícils hem aconseguit donar prioritat a reforçar i blindar allò que és públic”.

Hem blindat l’educació pública de la mà de la Conselleria d’Educació amb els més de 40 milions d’euros invertits als centres educatius d’Elx o amb la creació de 14 aules gratuïtes de 0 a 2 anys; avançat en infraestructures sanitàries com ara la modernització de l’Hospital General i l’impuls al segon centre de salut d’Altabix; hem triplicat la inversió social i cobert les necessitats de més de 20.000 persones al municipi amb ajuts a persones en situació de vulnerabilitat, amb els ajuts al pagament de l’IBI o la rebaixa a la meitat del bitllet de l’autobús i hem impulsat l’economia innovadora amb la creació d’Elx Campus Tecnològic i comptem amb les millors xifres d’afiliats a la seguretat social”.

Però queda molt de camí per recórrer per a Compromís i per això la coalició ha demanat avui a la ciutadania més suport a les urnes per intensificar aquestes polítiques transformadores i valentes que posen al centre el benestar col·lectiu i la recuperació de l’espai públic per a les persones.

La candidata a l’alcaldia pretén, a partir del 28 de maig, continuar desplegant l’escut social que necessita la ciutadania, alhora que modernitzar l’espai públic per assegurar l’Elx just, verd i saludable que mereixen els il·licitans i les il·licitanes.

Per això, Compromís proposa desplegar polítiques d’habitatge efectiu o els ajuts municipals al lloguer. També, garantir una sanitat pública de qualitat amb el reforçament de l’atenció primària i la reversió de l’hospital privatitzat del Vinalopó Salut.

Així com seguir amb les polítiques verdes per tornar la vida al riu Vinalopó amb la renaturalització del seu tram urbà, revegetar i fer per a vianants els centres neuràlgics dels barris i les pedanies, naturalitzar els patis de les escoles i dels instituts, així com continuar amb l’impuls a la mobilitat alternativa i col·lectiva.

A més de posar al lloc que es mereix el patrimoni il·licità, protegir els béns culturals i blindar el llegat bimil·lenari com és el Palmerar o el centre cultural de les Clarisses.

“I com no, seguirem construint aquesta ciutat amb la perspectiva feminista i de diversitat sexual que assegure la nova generació de drets, perquè no serem una societat justa i lliure mentre no garantim la plena igualtat”, ha sentenciat Díez.

Mesures autonòmiques

Per part seua, el candidat a la presidència de la Generalitat Valenciana, Joan Baldoví, ha anunciat a Elx que des del govern autonòmic es posarà en marxa un programa de salut amb accés al dentista per a nens i nenes gratuït així com ulleres graduades.

Per a Baldoví, “el suport a les famílies amb pocs ingressos en aquest sentit és crucial perquè puguen fer front a aquestes elevades despeses en matèries que són necessitats bàsiques. A la Comunitat hi ha 92.000 menors de 14 anys que tenen problemes visuals i no es poden permetre comprar unes ulleres i passa el mateix amb el dentista”.

La cap de llista a les Corts per Alacant, Aitana Mas, ha fet una crida a la mobilització electoral: “El 28 de maig cal sortir a votar perquè decidirem si volem que tornen a saquejar el nostre país, que tornen els que pacten amb aquells que neguen els drets de les dones o el canvi climàtic, o si volem continuar construint una societat que vigila els drets dels més vulnerables, que imagina un mercat laboral amb oportunitats, que inverteix perquè els nostres fills i filles puguen viure en un planeta més saludable i que puguen desenvolupar les seues vides amb garanties”.

Mas ha incidit en la reversió de l’hospital privatitzat a Elx i ha recordat una qüestió pendent a la ciutat il·licitana per part de la Conselleria d’Igualtat que actualment dirigeix, el centre dona 24 hores. Però ha matisat que un dels motius pels quals s’ha endarrerit aquesta posada en marxa ha estat l’equiparació dels salaris de les persones treballadores en aquesta àrea, en un acord entre el Consell i les organitzacions sindicals.

Per part seua, Errejón, ha felicitat Elx i la Comunitat Valenciana per les seues polítiques decidides i per saber perfectament què és el que necessita la ciutadania. S’ha enorgullit de Compromís, com ha dit, perquè altres partits polítics no sabem de què parlen i aquí Compromís parla de la vida quotidiana de la gent, de l’accés a l’habitatge, de l’educació o de la sanitat”. Errejón ha reivindicat les forces polítiques que “miren el futur en contraposició d’aquelles que només es miren així mateix”.