Díez: “El nostre model de ciutat verda és també el de barris i pedanies més inclusius”

Compromís per Elx ha defensat hui feminitzar la ciutat amb la finalitat de millorar el benestar col·lectiu en una trobada al qual han assistit dones representants de diferents entitats i associacions d’Elx, expertes en arquitectura i urbanisme i integrants de la candidatura de Compromís a les pròximes municipals,

La candidata a l’alcaldia de l’agrupació i portaveu del grup municipal, Esther Díez, ha manifestat que “des de Compromís defensem que Elx ha de continuar avançant en una nova concepció de l’espai públic i fer-lo des de la perspectiva de gènere perquè és una condició bàsica per a avançar en el benestar col·lectiu.”

“Quan parlem de barris i pedanies més feminitzats estem reivindicant entorns més amables, més accessibles, més saludables i en els quals es promou la interacció i socialització”, ha afegit la candidata, que també ha ampliat: “construir una ciutat des de la perspectiva de la dona assegura fer-ho de manera més inclusiva i integradora, és a dir, que garanteix millors condicions de vida per al conjunt de la ciutadania.”

En aquest sentit, concreta Díez “en la pròxima legislatura el nostre compromís passa per desenvolupar encara amb més força la transformació urbana a través de l’urbanisme de proximitat, d’oferir espais i serveis que faciliten la conciliació familiar i laboral, generar equipaments de proximitat, l’augment de l’oferta de transport públic i el foment del transport alternatiu amb infraestructures segures, així com incrementar la presència simbòlica de les dones a la ciutat, entre moltes altres mesures.”

“Parlem de polítiques que fan Elx més inclusiu i habitable i, que al mateix temps, contribueixen a la lluita contra l’emergència climàtica, perquè el model de ciutat verda que des de Compromís estem implementant en el municipi és també el d’un entorn més feminitzat i divers.”, ha asseverat Díez, afegint també que “continuarem treballant per a canviar d’una ciutat que s’ha pensat només per a produir, a una ciutat per a viure.”

Trobada de dones sobre urbanisme amb perspectiva de gènere

Entre les assistents a la reunió figuren Esther Díez, candidata a l’alcaldia de Compromís per Elx, Marta García Chico, enginyera agrònoma experta en paisatge i membre del grup Aranea, Asunción Díaz García, arquitecta i docent en la Universitat d’Alacant, així com representants La Mama d’Elx, CC.OO, Dons Veïnals, Federació d’AMPAS, Sense Límits, AUESA, Margalló i de l’Associació Parkinson Elx.

Marta García, ha compartit que” és necessària una mirada a l’arquitectura urbana des de la consciència femenina, incorporant la cura, la tendresa, i la comoditat dels espais. Urgeix retornar a la ciutadania aquest espai masculinizado, hostil, molt vinculat al cotxe, que ha expulsat als nens, a les nenes i a la gent gran. Però també és fonamental reprendre el contacte amb la naturalesa, incloent-hi arbres i vegetació com a elements centrals de l’ordenament de les ciutats”

Per part seua, Asunción Díaz ha manifestat que “en els pressupostos dels ajuntaments s’han d’aplicar polítiques feministes per a combatre totes les problemàtiques que afecten les dones a les ciutats.A més, és fonamental restar privilegis al vehicle privat i implementar solucions de cohabitació, on gent jove puga ajudar a gent gran i col·laborar.”

La resta de representants dels col·lectius il·licitans també han coincidit que és necessari avançar en un model de municipi centrat en les persones i a generar infraestructures per a promoure l’accessibilitat, la inclusió i la integració.

En la trobada també han participat integrants de la candidatura de Compromís Elx per a les pròximes eleccions municipals com Marian Campello, Marina González i Patricia Guaraz, així com altres membres de Compromís.