Esther Díez: “esperem que la resta de grups de la Corporació se sumen al nostre rebuig de l’assalt al Congrés al Brasil i en la defensa dels drets humans davant l’amenaça autoritària”

El grup municipal de Compromís per Elx proposarà al ple d’aquest mes una declaració institucional per a defensar la democràcia al Brasil, a la qual espera que se sumen la resta de grups polítics.

Així ho ha transmés hui la portaveu de l’agrupació, Esther Díez, qui ha recordat que
“el passat 8 de gener vam presenciar l’assalt a la força de les institucions democràtiques al Brasil per part de seguidors de Bolsonaro, que demanaven un cop d’estat militar per a enderrocar el govern democràticament triat de Luiz Ignacio Lula da Silva. Malgrat que el cop va ser sufocat, el perill de noves agressions a la democràcia al Brasil continua sent alt. “

“Davant aquest succés, és inevitable que se’ns vinga a la memòria el cop d’estat que va sofrir el nostre país en el 36 i que va implicar una guerra i una dictadura. Per això, mirem amb preocupació aquests fets, que també s’assemblen a l’assalt al capitoli de fa dos anys als Estats Units.”, ha expressat Díez.

La portaveu també ha assenyalat que “les democràcies del món, i en concret els grups polítics d’aquest Ajuntament, no podem romandre impassibles davant una onada autoritària que abomina d’uns drets i llibertats que ha costat tant aconseguir; com són l’atenció a les persones més necessitades, la igualtat de gènere, els drets dels pobles indígenes o la protecció del medi ambient.”

“Es tracta de lluites fonamentals amb les quals el govern de Lula Da Silva ha promés comprometre’s i contra les quals un sector dels seguidors de Bolsonaro han demanat un cop d’estat que retornaria el Brasil a moments foscos de la seua història, com la dictadura militar de 1964 – 1985”, ha explicat Díez, que també ha afegit que “amb la finalitat de frenar aquesta escalada autoritària, plantegem una declaració institucional a la qual esperem que se sumen la resta de grups de la corporació, expressant el rebuig a l’assalt del Congrés Nacional del Brasil i el suport a la democràcia al Brasil i en tots els països on els moviments autoritaris posen en perill els drets humans.”