El grup municipal denúncia que la posada en marxa de la nova línia d’AVE entre Madrid i Múrcia suposarà la supressió de les parades del servei de rodalies a la ciutat i a Torrellano per traslladar-les a l’estació de l’AVE de Matola

El grup municipal de Compromís per Elx denuncia un nou perjudici de Renfe per als il·licitans i les il·licitanes i s’ha mostrat rotundament en contra de la supressió de les parades del servei de rodalies a la ciutat il·licitana i a la pedania de Torrellano.
La inauguració de la nova línia d’AVE entre Múrcia i Madrid el mes de desembre passat es tradueix en un canvi molt significatiu per a Elx i és que, tot i que augmenten els serveis AVANT, es redueixen els de rodalies i, per tant, les connexions ferroviàries a la ciutat per desplaçar-se a Alacant o Múrcia.
Aquesta supressió suposa un perjudici per als il·licitans i les il·licitanes atés que s’allunya l’accés a aquest servei de transport que abans estava disponible en ple nucli urbà així com a la pedania de Torrellano.
Per a la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, “ens sembla molt bé que Renfe vulga aportar un servei extra com són els trens AVANT entre Múrcia i Madrid, però això no pot suposar la supressió del rodalies al seu pas per la ciutat “.
Per a la portaveu, “allunyar l’accés d’aquesta manera a un servei bàsic de transport col·lectiu com és el rodalies és un nou càstig per als nostres veïns i veïnes que fa molts anys que suporten un servei de rodalies deficient i que, de nou, les decisions que es prenen a despatxos de Madrid tornen a castigar el nostre municipi”.
“Des de Compromís per Elx exigim a Renfe que no elimine les parades al seu pas pel nucli urbà de la ciutat i a Torrellano, i insistim en la urgent actuació que necessita la línia de rodalies Alacant-Múrcia que segueix amb els vagons més antiquats de l’estat a més de comptar amb una línia sense electrificar ni soterrar”, ha afegit Díez.

En aquest sentit, la portaveu municipal ha indicat que “vehicularem aquesta demanda a través dels nostres representants al Congrés dels Diputats i el Senat, Joan Baldoví i Carles Mulet, que traslladen aquesta iniciativa a les respectives cambres perquè el Govern done una resposta i, sobretot, canvie de criteri i no genere aquest problema quotidià als il·licitans i il·licitanes, a més d’abordar una vegada per totes la seua modernització”.
Compromís també va denunciar el canvi de parada dels AVE procedents de la província amb destinació Madrid i que van deixar de fer la seua parada a l’estació d’Atocha per fer la parada a l’estació de Chamartín, molt més allunyada del centre neuràlgic de la capital de l’estat .