Esther Díez: “Considerem que és una proposta viable per a emprendre la rehabilitació urgent que precisa aquest edifici i reconvertir-lo en un espai cultural per a tots els il·licitans i il·licitanes.”

Elx, 29/11/2022- El grup municipal de Compromís a Elx ha formulat avui una proposta perquè la Diputació d’Alacant rehabilite el convent de La Mercé, popularment conegut com Les Clarisses, i ho gestione com a espai cultural.

Esther Díez, portaveu de l’agrupació, ha explicat que “el mes de juny, Carlos Mazó, president de la Diputació d’Alacant, anunciava que, com a part de la compensació del deute d’aquesta institució amb Elx, anava a invertir 4,5 milions d’euros per a adquirir una seu cultural en un immoble emblemàtic de la ciutat.”

“Llavors, des de Compromís reivindiquem que aquesta inversió es realitzés en Carrús, que mereix una infraestructura de ciutat. Però una vegada la Generalitat Valenciana ha pressupostat ja per a 2023 una partida per a construir en aquest barri el Palau de les Arts Escèniques, la nostra proposta és que aquesta inversió de la Diputació d’Alacant es duga a terme en Les Clarisses”, ha manifestat Díez.

Tal com ha explicat la portaveu, el convent de La Mercè, “és un edifici que ja té ús cultural i, per tant, podria albergar les exposicions i actes literaris que proposava el president de la Diputació d’Alacant. A més, el seu company de partit, Pablo Ruz, compartia amb nosaltres aquesta visió de donar un ús públic a un dels edificis amb major valor patrimonial de la ciutat. Des de Compromís entenem que és la millor manera de conjuminar aquest ús públic de l’antic convent amb la rehabilitació que urgeix l’edifici i per a la qual la Diputació d’Alacant disposa de fons suficients.”

D’altra banda, Díez ha posat sobre la taula que “els 300.000 euros que consignem aquest estiu del pressupost municipal per a actuar en els elements en pitjor estat i iniciar la recuperació de l’església gòtica no s’han emprat per a aquest fi, per la qual cosa no podem esperar més i plantegem que l’Ajuntament cedisca a la Diputació l’ús del convent a canvi d’aquesta inversió”.

“Considerem que és una proposta viable per a emprendre la rehabilitació urgent que precisa aquest edifici i reconvertir-lo en un espai cultural per a tots els il·licitans i il·licitanes. Per això, esperem comptar amb el suport de la resta de formacions i que el president de la Diputació l’aculla com una bona proposta”, ha conclòs la portaveu

Per part seua, el portaveu adjunt del grup municipal a Elx, Felip Sànchez, ha assenyalat que “amb aquesta proposta apostem per la descentralització de les activitats de la Diputació perquè Elx tinga la importància que mereix i, a més, desbloquejar l’assumpte de l’ús de les Clarisses perquè el convent es puga rehabilitar”.