Esther Díez: “Espanya té un deute històric amb el Sàhara que ve del colonialisme i hem d’ajudar-los a defensar-se de les agressions que sofreixen per part del Marroc” 

El grup municipal de Compromís per Elx es va reunir el divendres amb l’Associació d’Ajuda al Sàhara d’Elx (representada per la seva presidenta, Ángela Carrillo) per a escoltar les necessitats i reivindicacions del col·lectiu i buscar solucions. 

Esther Díez, portaveu del grup municipal, va manifestar que “les reivindicacions d’aquest col·lectiu són justes i urgents, més encara en aquests moments tan difícils en els quals el poble sahrauí es troba, després del canvi donat pel govern de Pedro Sánchez en la posició històrica d’Espanya en aquest conflicte”. 

“Espanya té un deute històric amb el Sàhara que ve del colonialisme i hem d’ajudar-los a defensar-se de les agressions que sofreixen per part del Marroc”, va explicar Díez, que també va afegir que “des del grup municipal de Compromís anem treballar per a ajudar la comunitat sahrauí a aconseguir els drets que els corresponen”. 

Felip Sánchez, portaveu adjunt de Compromís a Elx, es va mostrar “indignat” pel tracte que el govern espanyol està donant a la comunitat sahrauí i va manifestar que “és urgent que el govern done explicacions sobre l’injustificat reconeixement de la sobirania del Marroc sobre el Sàhara”. Sánchez ha demanat que “tots els grups polítics i agents socials s’impliquen en la millora de la situació humanitària en els camps de refugiats”. 

A més, Sánchez va assenyalar que des de Compromís “continuarem pressionant per a revertir la decisió del govern espanyol i aconseguir un referèndum d’autodeterminació per al Sàhara, tal com ja reclamem en una moció presentada al ple l’any passat”. 

D’altra banda, des del grup municipal de Compromís van elogiar la gran labor de l’Associació del Sàhara a Elx, especialment referent al projecte Vacances en Pau, que es reprén aquest estiu després de la pandèmia i mitjançant el qual nens i nenes sahrauís passen l’estiu a Elx acollits per famílies il·licitanes.