Esther Díez “Fins ara la Diputació només ha construït trams fàcils per les condicions urbanístiques i no s’ha centrat en els carrils bici més necessaris, que són els que uneixen les pedanies amb el nucli urbà”

-El grup municipal de Compromís per Elx exigirà a la Diputació, en la moció que presentarà al ple aquest mes, la connexió ciclista de les pedanies amb el nucli urbà, la qual cosa implica acabar els trams que estan començats i millorar la seguretat d’aquests.

Esther Díez, portaveu del grup municipal, ha explicat que “la implantació dels carrils bici en les vies que uneixen la ciutat amb les pedanies s’està fent sense tenir en compte que el criteri per a dissenyar-los ha de ser el de la seua utilitat i el prioritari, per tant, és que connecten amb el nucli urbà; ja que volem que la gent els use en els seus desplaçaments quotidians. Fins ara, la Diputació s’ha basat en el criteri dels trams fàcils per les condicions urbanístiques i no s’ha centrat en els que són més necessaris.”

“A més, els carrils bici per als vianants que s’estan realitzant tenen una segregació insuficient que els fa insegurs, alguns només compten amb pivots fàcilment trespasables i en uns altres l’única forma de separació és la franja pintada. Per tant, és necessari que des de la Diputació d’Alacant es finalitzen de manera urgent els trams que falten per a connectar les pedanies amb la ciutat i que es planifiquen adequadament la resta d’itineraris. A més, cal millorar la segregació i seguretat dels trams ja realitzats en tot el municipi.”, ha assenyalat Díez

La portaveu també ha destacat que “a Elx s’està fent una important aposta per transformar la ciutat en favor de les bicicletes en l’escenari actual de crisi climàtica. Prova d’això són els més d’11 km de carril bici que ja hem construït en el nucli urbà des de 2018. A això cal afegir altres carrils bici competència de la Generalitat Valenciana, com el de la carretera de Santa Pola, que compta amb una bona segregació física, contínua i visible.”

“Donada la importància de les pedanies i de les zones rurals en el nostre municipi, en les quals viuen més de 40.000 persones, és fonamental assegurar que tinguen una connexió ciclista adequada i segura amb el nucli urbà. Per a això, és prioritari completar i millorar els trams que falten.”, ha afegit Díez.

Per part seua, Felip Sánchez, coportaveu del grup municipal, ha assenyalat que “els veïns i veïnes del Camp d’Elx necessiten tenir una mobilitat sostenible i carrils bici completats. Necessitem que des de la Diputació es faça cas a aquestes peticions veïnals amb les quals donarem sentit a les connexions entre ciutat i pedanies.

Els acords que inclou la moció que presentarà Compromís es dirigeixen a instar la Diputació que finalitze de manera urgent els trams de carril de ciclovianants que queden per a connectar les pedanies amb la ciutat, a ampliar la partida per a realitzar carrils bici a les zones rurals, a realitzar una planificació integral de carrils bici amb què poder desenvolupar itineraris que connecten les zones rurals del municipi amb la ciutat i amb els municipis del voltant i a millorar la segregació dels carrils bici desenvolupats en el camp d’Elx per a garantir la seguretat dels seus usuaris.