Carlos González: “Ara es viu millor a Elx que fa tres anys i millor que en fa set, gràcies a un govern que té clar el seu projecte de ciutat”

Esther Díez: “Només des d’allò públic podem garantir l’equitat, la justícia social i assegurar un municipi per viure perquè liderarem la lluita climàtica” 

PSOE i Compromís han portat a terme hui una roda de premsa al claustre de la biblioteca municipal per donar compte dels tres anys de govern local i de l’acord que les dues formacions van pactar el 2019 per a la renovació de l’executiu local de l’Ajuntament d’Elx. 

Després de reunir-se la comissió de seguiment del pacte de govern, ambdues formacions sòcies de govern han manifestat en roda de premsa la seua satisfacció pel model de gestió que han dut a terme aquests darrers tres anys, que és la continuació del treball iniciat el 2015, un acord que encara té molt recorregut i projectes per consolidar. 

La valoració dels tres anys de govern municipal l’ha feta, per part del partit socialista, el secretari general, Alejandro Soler i l’alcalde d’Elx, Carlos González, i per part de Compromís, la portaveu del grup municipal, Esther Díez, i la coportaveu del col·lectiu local, Marian Campello. 

Ambdues formacions sòcies de govern han manifestat que queda molta feina per fer i han posat en valor el projecte de municipi que pilota l’ajuntament i que ha fet possible una millora de la qualitat de vida dels il·licitans i les il·licitanes, que està duent a terme una transformació urbana sostenible que farà d´Elx referent en polítiques de transició ecològica, gràcies al denominador comú: l’estabilitat municipal. 

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, s’ha referit a les millores socials i a la transformació urbana i del model de mobilitat sostenible que s’està executant en una legislatura “complexa” on s’ha pogut donar una “bona resposta municipal” a les diferents crisis gràcies al fet que des del 2015 enforteix, tant des del que és municipal com des del que és autonòmic, tota la xarxa d’atenció i protecció social. 

Per Díez, “només des d’allò públic es pot garantir l’equitat i la justícia social, acabar amb les desigualtats i fer-li front als reptes futurs i per això ens convertirem en referents de lluita contra el canvi climàtic i en polítiques de transició ecològica” . 

Per part seua, l’alcalde d’Elx, Carlos González, ha qualificat el pacte de govern com un acord “útil, positiu i que millora la qualitat de vida de les persones gràcies a la serietat i responsabilitat”. González ha destacat “l’esforç constant per afavorir la transparència municipal i el projecte global de ciutat que posa al centre els interessos dels il·licitans i de les il·licitanes gràcies a l’acord d’aquest govern de coalició per construir una ciutat cohesionada, que ofereix més oportunitats , redueix la bretxa social i millora la qualitat de vida”. 

González ha destacat l’endeutament del consistori que se situa en “zero euros” gràcies al treball municipal des del 2015, moment en què el deute arribava als 115 milions d’euros. “Hem aconseguit gestionar de manera responsable sense retallades, invertint i amb una política fiscal moderada, per poder fer front a les necessitats de les persones i alhora transformar el municipi, impulsar la generació d’ocupació i desbloquejar problemes heretats com l’hotel d’Arenales o el mercat central”. 

Per la seua banda, la co portaveu del col·lectiu local de Compromís, Marian Campello, s’ha referit a “l’amenaça” que suposa la tornada de la dreta a les institucions perquè “anirà de la mà de la ultradreta”. Campello ha celebrat el govern municipal il·licità perquè “garanteix la tranquil·litat i posa al centre les persones”. 

El secretari general socialista, Alejandro Soler, ha assegurat que “Elx té un projecte ambiciós i potent que ha sabut fer front a les crisis derivades de la pandèmia i de la guerra d’Ucraïna, que juntament amb l’administració autonòmica i el govern d’Espanya, n’han estat exemplars en la resposta que s’ha donat a la ciutadania”. Soler s’ha referit a les iniciatives que han fet “que hui estiguem millor” com l’ampliació d’Elx Parc Empresarial, les inversions en l’àmbit sanitari, la zona de vianants del centre o l’arribada de l’AVE.