La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha informat avui que “l’Audiència Provincial d’Alacant ha inadmés a tràmit la querella del regidor de Vox Juan Antonio Alberdi contra mi, per això ell considerava un delicte de calúmnies i la justícia ha desestimat”.

Díez ha recordat que la denúncia es remunta a un debat que es va produir al ple del 27 de juliol de 2020 en què s’abordava la moció proposada per Compromís per Elx per al canvi de nom del carrer Juan Carlos I pel d’Assumpció Ibarra.

“Vox està tractant de coartar la llibertat d’expressió dels representants polítics que diferim rotundament de la seua manera de pensar i a més combatem els seus posicionaments ideològics perquè van en contra d’una societat diversa i inclusiva”, ha assenyalat Esther Díez.

Per a la portaveu, “no és un fet aïllat, ja que Vox ha intentat utilitzar la mateixa estratègia amb els regidors de Compromís i Podem a Alacant, un cas en què la justícia també ha optat per l’arxivament de la causa i que suposa una mostra més que les denúncies no tenen recorregut”.

“Vox no aconseguirà silenciar-nos ni tampoc evitarà que diguem alt i clar com són de perjudicials els seus posicionaments polítics per a la convivència democràtica”, ha remarcat Esther Díez, qui ha afirmat que “des de Compromís continuarem desenvolupant polítiques que garantisquen el respecte als drets humans i el reconeixement d’una societat diversa”.

Contra aquesta decisió de la sala no es pot interposar recurs.