La Proposició No de Llei debatuda la setmana passada en el Congrés va ser aprovada amb tots els vots a favor excepte l’abstenció del PSOE

Compromís per Elx ha explicat hui en roda de premsa amb el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, la Proposició No de Llei que ha defensat la coalició al Congrés i que la seua aprovació sense cap vot en contra suposa apropar un poc més l’esperada connexió per tren de l’aeroport i d’Elx Parc Empresarial.

Com ha detallat Joan Baldoví, “l’última vegada que vaig estar a Elx vaig agafar el compromís de preguntar periòdicament com va el projecte de la connexió de l’aeroport, tant d’Elx com d’Alacant, l’última resposta que tenim de finals del mes de març ens diuen que s’estava iniciant la redacció del plec per licitar i contractar la redacció del projecte constructiu de la Fase 1 de la Variant de Torrellano. El que és pales i evident, és que aquesta qüestió va molt lenta”. 

“Pensem que amb una població d’unes 800.000 persones que és l’àrea a la qual dóna servei l’aeroport de l’Altet, un aeroport que té més de 15 milions de viatgers a l’any i que hui en dia no està connectat amb el ferrocarril, és incomprensible i ja han passat vint-i-cinc anys, catorze anys de governs de PP i onze anys de govern socialista i el que nosaltres volem amb la PNL que hem presentat al Congrés és fer realitat aquesta importantíssima infraestructura i que tots els partits es pronunciaren a favor”, ha explicat el diputat. 

“Que es posen els diners en els pressupostos perquè es puga executar i acabar amb tota eixa mandra a l’hora de fer eixa connexió, que no s’entén en cap lloc d’Europa, que un aeroport d’eixa importància estiga encara desconnectat, ningú va votar en contra, tots els vots foren a favor i només l’abstenció del Partit Socialista, jo el que li demanaria al PSOE és que no s’abstinguera de fer aquesta obra d’una vegada per totes”, hi ha conclòs Baldoví.

En paraules de la portaveu del grup municipal, Esther Díez, qui ha agraït al diputat el treball que està realitzant en la defensa d’una xarxa de tren digna per a Elx, “que es concreta en una partida dels PGE per a la connexió ferroviària de l’aeroport de l’Altet i l’aprovació d’aquesta PNL per a la construcció de la variant de Torrellano el que fa és donar passos endavant en la conclusió d’eixa tan esperada obra”.

Per a Díez, “estem parlant d’una línia de rodalia que dóna servei a una població molt gran i en lloc d’anar creixent d’acord amb eixe volum poblacional el que fa és perdre usuaris any rere any, de fet entre 2012 i 2016, la línia de rodalia Alacant-Múrcia va pedrer 700.000 usuaris i a més en un context com l’actual d’emergència climàtica. En concret, cal recordar que entre els municipis d’Alacant, Elx i Crevillent es facen 67.467 viatges diaris i només 2.915 d’ells es fan amb rodalia, un 4,32% del total”.

En paraules de la coportaveu del col·lectiu local de Compromís Elx, Marian Campello, “la precarietat que patim cada vegada que volem agafar un tren és absoluta, patim un línia sense electrificar, ja estem cansades que cada vegada que agafem el tren tragar-nos el fum que emeten els combois, unes condicions tercermundistes que no es mereix la tercera ciutat del País Valencià, necessitem eines de mobilitat que donen resposta al nostre dia a dia i també fer-li enfront de l’emergència climàtica que patim.

“És el tercer aeroport més gran d’Europa sense connexió i a més els treballadors i les treballadores han de pagar per aparcar el seu cotxe i no poden fer ús d’alternatives de transport sostenible, una situació precària que tampoc s’entén si pesem en termes turístics i econòmics quan no els donem solucions i alternatives”, hi ha conclòs Campello.

Per descomptat, Compromís continuarà reclamant també la connexió per rodalia de l’Estació de l’AVE de Matola, que és un eix fonamental per al municipi.