Esther Díez: “Que el PP ara vulga erigir-se com els defensors del patrimoni públic és un exercici de cinisme quan sempre que han tingut l’oportunitat el que han fet és regalar el patrimoni il·licità” 

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, i el portaveu adjunt, Felip Sànchez, ha informat en roda de premsa que els dos regidors votaran en contra de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana que possibilita els canvis d’usos el sòl on està ubicat el convent de la Mercé. 

Segons ha explicat Esther Díez, “votarem en contra perquè no estem a favor del projecte que s’ha presentat per a la construcció d’un hotel a aquesta joia patrimonial que té el nostre municipi”. I ha afegit que”aquest no és un fet nou, ja coneixeu la nostra postura respecte a eixe projecte que s’ha presentat per part d’un grup d’empresaris i on des del principi hem dit de manera molt clara que no donem suport a privatitzar especialment la part de dins del convent que té major valor patrimonial què és l’església gòtica”.  

Alhora, la regidora ha indicat que “es tracta d’un posicionament unànime de l’executiva local de Compromís que considera que amb el projecte presentat es limita l’accés de la ciutadania a la part del convent amb major valor patrimonial i on es pretén allotjar un restaurant de luxe”. 

Per a Díez, el canvi de criteri dels tècnics a l’hora de fer les votacions, que en un inici anaven de manera unificada i ara individualitzada, permet a Compromís fer una votació individualitzada de cadascuna de les modificacions.  

“Ara tenim l’oportunitat de fer eixa votació individualitzada de cadascun dels punts de les modificacions, Compromís votarem en contra com en la comissió com en el ple de maig. Nosaltres fem una defensa del nostre patrimoni públic com hem fet des d’un inici, ja coneixeu la trajectòria de Compromís en la defensa del que és públic en temes, com per exemple, el mercat central, on el temps ens ha donat la raó”, ha assenyalat Díez. 

Cinisme del PP 

“Volia fer un avís en els intrusos en la defensa del patrimoni públic: Primer, que l’hemeroteca existeix, i, per tant, voler erigir-se ara el Partit Popular com els defensors del patrimoni públic quan la realitat és que quan han governat i han tingut l’oportunitat, el que han fet és regalar el patrimoni dels il·licitans i les il·licitanes i això és, com a mínim i per dir-ho d’una manera suau, un exercici de cinisme. I segon, que per a ells és o bé una moda o bé una oportunitat política a la qual sumar-se ara a aquesta defensa del patrimoni públic, quan per a Compromís és una qüestió fonamental de les nostres creences i en eixe sentit nosaltres serem eixa garantia de protecció del patrimoni públic”, hi ha conclòs Díez.