Esther Díez: “La importància d’aquest pla de protecció del litoral és indiscutible, perquè a banda de blindar la costa de la pressió urbanística, crea una via verda que connecta els aiguamolls de tota la província”

El grup municipal de Compromís per Elx ha manifestat la seua satisfacció per la revocació per part del Tribunal Suprem de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que pretenia tombar el Pativel (el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral) i que anul·lava el decret del Consell.

Per a Compromís per Elx es tracta d’una molt bona notícia perquè “el Pativel és l’eina amb la qual volem preservar tota la nostra costa, blindar el litoral de l’urbanisme que durant dècades ha suposat un greu impacte a la costa i també els espais naturals com els aiguamolls i que amb el Pativel els protegim i fem valdre perquè es crea una via verda que connecta els espais naturals d’alta riquesa mediambiental com són el Clot de Galvany, el Fondet de la Senieta i Aigua Amarga”, ha assenyalat la portaveu del grup municipal, Esther Díez.

Per a Díez, “el Pativel és un pla d’acció més que necessari, és una eina valuosíssima per a la conservació del litoral i protegir-lo de la pressió urbanística i açò és indiscutible, de fet, el litoral d’Elx és un dels millors conservats de la Comunitat Valenciana, un valor amb molts beneficis ambientals i que també ens situa amb més recursos competitius a l’hora de promocionar el turisme sostenible”.

“La lluita contra l’emergència climàtica cal abordar-la des de tots els àmbits, la protecció de la biodiversitat dels espais naturals, la salvaguarda del litoral i totes les polítiques dirigides a afavorir la qualitat mediambiental dels entorns on vivim són imprescindibles per fer front al canvi climàtic i garantir una qualitat de vida a les pròximes generacions. Amb aquesta revocació de la sentència el Suprem ha validat les polítiques mediambientals del Botànic i dóna llum verda a la protecció del nostre litoral”, hi ha conclòs Díez.