Esther Díez: “Una vegada secundada la iniciativa, volem que la societat civil se sume i poder fer realitat la voluntat il·licitana de que la Dama d’Elx torne al municipi” 

El grup municipal de Compromís per Elx aplaudeix que tots els grups polítics de l’Ajuntament d’Elx hagen donat suport a la declaració institucional de l’Alcúdia, proposada per Compromís perquè, per primera vegada i de manera unànime, el municipi reclame al Ministeri de Cultura el retorn definitiu de la Dama d’Elx.

Per a la portaveu del grup municipal, Esther Díez, “aplaudim la postura unànime de tots els grups que conformen la corporació municipal per poder fer aquesta reclamació conjunta perquè per primera vegada podrem vehicular la voluntat dels il·licitans i les il·licitanes, de manera conjunta, perquè el bust iber torne al nostre municipi”.

“Ara el que volem és que la societat civil se sume a aquesta reclamació perquè encara tinga més força i perquè d’una vegada per totes el Ministeri de Cultura escolte les reivindicacions del poble d’Elx i que, com toca per justícia, la Dama torne definitivament”, ha assegurat Díez.
Per a Esther Díez, “hem demostrat a la societat civil que som capaços de vehicular les seues demandes i aconseguir un acord únic en aquest ajuntament que ens done la força per reclamar conjuntament que la Dama és un bé que ha d’estar a Elx, al seu lloc d’origen, perquè la descentralització de la cultura és un dret, perquè la Dama on s’entén millor és en el seu context i perquè el seu retorn ens convertiria en referent cultural de primer ordre, amb els beneficis socials i econòmics que això comporta”, ha conclòs Díez.