La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, comunica que la conselleria d’Educació, Cultura i Esports, ha publicat al perfil de contractació l’anunci per a la licitació de les obres de reforma de la Casa Hort del Gat per al Centre d’associacions culturals i festeres (FASEI) tal com es va comprometre el conseller Vicent Marzà la legislatura passada. 

“Per a Compromís, la rehabilitació de l’edifici de l´Hort del Gat recupera un entorn clau al Palmerar que garanteix el seu ús social i amb aquesta obra la conselleria compleix amb un altre compromís més al nostre municipi”, ha manifestat Díez qui ha celebrat la publicació de la licitació que ara les empreses interessades tindran fins a finals de mes per presentar les ofertes. 

Es tracta d´una primera fase pressupostada en 998.439,32 euros que centra la rehabilitació de l´interior d´aquest edifici que es destinarà a ús social amb les associacions culturals i festeres il·licitanes. Aquest edifici ja va tenir un alt valor comunitari i es va anar degradant per l’abandó que va provocar el PP durant la legislatura i el tancament de l’Estació Phoenix que investigava les palmeres in vitro. 

“El Govern del Botànic i el conseller Marzà tornen a complir els compromisos amb el nostre municipi i la conselleria destinarà el milió d’euros que va prometre a la rehabilitació i la posada en marxa d’aquest emblemàtic espai al Palmerar. Aquest tràmit és una molt bona notícia que se suma a l’aprovació de la Llei del Palmerar a l’octubre de l’any passat i l’augment dels fons que s’han projectat en aquests pressupostos des del Consell i que pugen a 200.000 euros”, hi ha conclòs la portaveu.