El grup municipal de Compromís per Elx ha fet balanç aquest matí dels dos primers anys de legislatura, posant en el centre les polítiques socials i verds en el marc de l’estratègia Elx2030 i reivindicant les inversions pendents durant la resta de la legislatura.

Esther Díez, portaveu del grup municipal, ha recordat que “la primera meitat de la legislatura ha vingut marcada per una pandèmia que va arribar als nou mesos de la posada en marxa del govern municipal i que, segurament, marcarà bona part de la resta de la legislatura”. Sobre la mateixa Díez ha assegurat que “ha alterat previsions, però el model social i el model de municipi que defensem en Compromís continua vigent i necessita continuar avançant, per a garantir una societat més justa i inclusiva, per a desenvolupar un model econòmic sostenible i també assegurar la conservació i millora dels nostres recursos ambientals, paisatgístics i culturals. El nostre principi és no deixar a ningú arrere i per això hem posat a la disposició de les empreses dels sectors més afectats per la pandèmia més de 6 milions d’euros.

El coportaveu, Felip Sànchez ha afegit que “hem continuat ampliant els recursos per a blindar l’atenció a tots els ciutadans i ciutadanes en situació més vulnerable, augmentant les partides destinades a despesa social a 9,8 milions d’euros, la qual cosa representa un 40% més des de 2015; o els 3,8 milions extra per a fer front a les urgències de la pandèmia”.

Díez considera que des de la seua formació “treballem per una transformació del model econòmic en termes de sostenibilitat, garantint la implantació d’una economia circular i de baix impacte ambiental”.

La portaveu del grup municipal ha destacat “les transformacions urbanes que estem escometent des del govern municipal, com la conversió en zona de vianants de la Corredora, que és tot un símbol del canvi”. Sobre aquest punt Sánchez ha afegit que “aquestes mesures han significat una reactivació comercial de les zones, la qual cosa afecta directament les persones, perquè darrere de cada comerç hi ha famílies”.

De cara a la resta de la legislatura, Díez ha avançat que “cal donar un major impuls a l’estratègia Elx2030 per a aconseguir la distinció de capital verda europea, així com per a garantir aqueix pla global solgut amb el qual obtindre més fons per a la transformació del nostre municipi”.

Per part seua, el coportaveu de la formació, Sànchez ha mostrat la decisió de la formació de “avançar en la protecció del patrimoni local, actualitzant el catàleg d’edificis protegits i el pla especial del conjunt històric perquè no tornen a produir-se destruccions del nostre patrimoni”, així com “avançar cap a l’eficiència energètica, transformant tots els edificis municipals en eficients i impulsar les comunitats energètiques locals”.

La portaveu ha conclòs afirmant que “el govern de progrés que conformem amb el partit socialista és l’únic que en aquests moments pot garantir les polítiques municipals socials i verds, per la qual cosa tots els nostres esforços van dirigits a complir els nostres compromisos amb la ciutadania”.