El grup municipal de Compromís per Elx i CC.OO. Vinalopó -Vega Baixa han mantingut una trobada, després de l’elecció de la nova executiva de CC.OO. per a abordar conjuntament l’eixida a la crisi econòmica provocada per la pandèmia del COVID-19, en un moment en què es fa especialment important el diàleg entre els partits polítics i els sindicats.

A la reunió han assistit els portaveus del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez i Felip Sànchez, així com els representants de CCOO Carmen Palomar Román (Secretaria General), Antonio Ferrández Rodríguez (Secretari d’ocupació i formació), i Manuela Vera García (Secretaria de Joventut).

Totes dues formacions estan d’acord que no es pot deixar arrere a ningú i han valorat molt positivament la labor que han desenvolupat multitud de treballadors i treballadores durant la pandèmia, tant els que desenvolupaven la seua labor en primera línia, com el personal sanitari, com uns altres igualment essencials com el personal d’establiments d’alimentació i altres serveis bàsics.

La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha apuntat que “en un context com l’actual hem treballat perquè les ajudes en l’àmbit municipal donaren resposta a les necessitats de les persones més vulnerables i als sectors especialment afectats per les restriccions”.

Al seu torn, en la reunió s’ha valorat molt positivament la funció dels serveis públics i la necessitat de reforçar-los davant situacions imprevisibles com l’actual, on s’ha fet més palesa que mai la seua necessitat per a mantindre un estat del benestar per a tots, independentment de la seua capacitat econòmica.

D’altra banda, des de CC.OO. s’ha manifestat la preocupació per l’elevada taxa de desocupació, per les persones que estan en ERTO i per la tardança en el cobrament de les ajudes a les treballadors i treballadores que van estar en ERTO al gener i febrer, que eren de 150 euros cada mes.

Així mateix, el sindicat ha proposat que el Ajuntament d’Elx destine fons als treballadors que estan passant-ho pitjor en aquesta pandèmia, alguna cosa que s’ha de tractar en el marc del diàleg social. Igualment, CC.OO. considera important potenciar les polítiques d’ocupació, que han definit com “una oportunitat per a molta gent i especialment per als joves on la taxa d’atur és més elevada que la de la resta d’aturats”.

En la reunió entre CC.OO. i Compromís també s’ha abordat la importància de continuar avançant en la transformació del municipi des d’una òptica sostenible, impulsant la mobilitat menys contaminant a través de generar més carrils bici, vials prioritaris per als autobusos municipals i, en general, pacificant el trànsit per a generar un municipi més amable.

Díez ha volgut diferenciar la visió de Compromís per a afrontar aquest moment de crisi en comparació a com va ser gestionada la crisi anterior, “lluny del austericidi amb el qual es va abordar l’anterior crisi econòmica, Compromís i CCOO coincidim que és prioritari blindar l’estat del benestar i aplicar amb valentia les polítiques verdes”.