La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx ha declarat que “els membres de Compromís en el govern municipal hem votat en contra de la llicència d’enderrocament de l’edifici històric situat en el numere 4 del Carrer El Salvador”.

La portaveu ha assenyalat que “es tracta d’una façana amb valor patrimonial que cal conservar, i la fórmula per a garantir aqueixa protecció és que l’autorització d’enderrocament s’haguera tramitat al costat d’un projecte d’edificació en el qual es conservara la façana. És a dir que s’admetera derruir l’edifici amb la garantia que l’element amb més valor es mantinguera”.

Díez també considera que “el propi ajuntament pot adquirir l’edifici amb els diners disponibles de la liquidació pressupostària i al mateix temps així es podrien rescindir els lloguers que s’estan pagant perquè se situen dependències municipals”.

Esther Díez ha conclòs que “des de Compromís pensem que existeixen les alternatives per a conservar la façana d’aquest edifici i per això ens hem manifestat en contra de l’enderrocament. Al mateix temps considerem que és urgent que s’inicie ja la licitació de la redacció del catalogue d’edificis protegits perquè deixem de veure’ns en situacions com aquesta que ens fa perdre una part molt valuosa del nostre patrimoni”.