La portaveu de grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, ha valorat el Pla Convivint, que ha presentat el Consell i amb el qual la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina un global de 561 milions per a la creació i millora d’infraestructures per a l’atenció de persones majors, infància, salut mental, violència de gènere, diversitat funcional i reformes de centres propis. Una actuació que crearà 6.600 places en serveis socials i 3.500 llocs de treball directes a la Comunitat Valenciana.

“En concret, aquest Pla suposa a Elx la creació d’un centre de dia per a persones majors dependents i un altre centre de dia d’inserció laboral per a l’adolescència, una residència i centre ocupacional destinat a persones amb diversitat funcional que s’ubicarà al costat de l’Hospital del Vinalopó, així com el Centre Dona 24 hores que s’instal·larà al barri d’Altabix. Així com la inversió per a la millora i reforma integral de la Residència de Persones Majors de Altabix. Un mapa d’infraestructures que blinda drets en el municipi i que millorarà el sistema que acompanya les persones des de la infància fins a la seva vellesa, al llarg de tota la seva vida “, ha manifestat la portaveu.

Per a Díez, “es tracta d’una planificació que dignifica el sistema públic de serveis socials, un treball que desenvolupa la Conselleria des de 2015, que en el cas d’Elx, la passada legislatura va quintuplicar els recursos per prestar els nostres serveis socials municipals. Ara, amb aquest pla d’infraestructures, anem a poder atendre millor als nostres veïns i veïnes en qüestions importantíssimes com la salut mental, la diversitat funcional o l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere “.

“El model de serveis socials públics que ha impulsat la consellera Mónica Oltra tracta de revertir una situació que s’arrossega des de fa anys amb la manca d’infraestructures i pretén enfortir les prestacions socials que són indispensables per garantir una qualitat de vida digna a les persones. La Generalitat Valenciana ja ha blindat els serveis socials com a dret amb la Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius i el consolida amb aquest pla d’infraestructures “, ha conclòs la portaveu de grup municipal.