El grup municipal de Compromís per Elx presentarà una moció en el pròxim ple del *Ajuntament d’Elx per a sol·licitar que s’avance en la jornada laboral de 32 hores mantenint el salari.

Segons la portaveu, Esther Díez: “Busquem un doble objectiu, d’una banda guanyar temps per a la vida canviant el model actual de viure per a treballar, i aconseguir un vertader equilibri entre la vida laboral i personal, però a més organitzar el treball de manera més eficient, perquè actualment conviuen un atur estructural amb jornades laborals excessives, i caldria buscar un equilibri lògic, per a millorar la salut de l’economia però també la de les persones”.

Díez ha recordat que els espanyols som “els europeus que més hores treballem però dels quals tenim una productivitat menor, i aquesta iniciativa tracta de donar la volta a aquestes dades”.

Segons el parer de la portaveu, amb la jornada laboral de 32 hores “aconseguim beneficis socials i mediambientals, guanyem en conciliació, reduïm els desplaçaments i les emissions de CO2, i generem beneficis econòmics en millorar la productivitat”

El portaveu adjunt Felip Sànchez ha recordat que “la conselleria de Economia de la Generalitat Valenciana és pionera a Espanya en la posada en marxa d’un pla d’ajudes a les empreses que comencen a implantar aquesta jornada”. Sànchez ha indicat que es destinaran “4 milions d’euros en 2021, i fins a 64 en els pròxims anys, per a subvencionar a aquestes empreses i acompanyar-les en el procés de reestructuració necessari per a dur a terme aquest canvi”.

Felip Sànchez també ha volgut recordar que “precisament en les últimes hores de cada jornada és quan augmenten els accidents laborals, hem d’intentar millorar els processos de treball, automatitzant o eliminant els que per rutina es continuen fent”.

Esther Díez ha mostrat com a exemple d’aquest canvi a l’empresa Xataka System, amb seu en Torrellano, que “ja ha començat a aprofundir a augmentar la flexibilitat i la conciliació, i han pogut comprovar que es millora en eficiència i rendibilitat”. La portaveu també ha recordat la campanya Mitja Vida que des de l’Ajuntament d’Elx “porta diversos anys en marxa i amb la qual es busca distingir a les empreses que fan aquest esforç amb el segell d’empreses concialiadores”.