El ple municipal ha aprovat hui una moció de Compromís per Elx en la qual s’instava el govern central a posar en marxa un projecte pilot que estudie la reducció de la jornada laboral a quatre dies o 32 hores setmanals, secundant mitjançant incentius a les empreses que l’apliquen.

Una reducció de la jornada laboral tindria un efecte positiu en l’economia del país, ja que generaria nous llocs de treball, majors ingressos per al sector de l’oci i el temps lliure, i reduiria la desocupació estructural. També seria positiu per al medi ambient i ajudaria a la conciliació, especialment a les dones, que hui dia s’encarreguen majoritàriament de la cura de fills, majors i dependents

Díez ha recordat que els espanyols som “els europeus que més hores treballem però dels quals tenim una productivitat menor, i aquesta iniciativa tracta de donar la volta a aquestes dades”.

La portaveu ha recordat que “la conselleria de Economia de la Generalitat Valenciana és pionera a Espanya en la posada en marxa d’un pla d’ajudes a les empreses que comencen a implantar aquesta jornada, havent-se sumant el Govern central amb un programa similar”

Esther Díez ha mostrat com a exemple d’aquest canvi a l’empresa Zataca System, amb seu en Torrellano, que “ja ha començat a aprofundir a augmentar la flexibilitat i la conciliació, i han pogut comprovar que es millora en eficiència i rendibilitat”, així com altres exemples que han funcionat positivament com Microsoft al Japó.

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, lamenta que l’oposició no haja votat a favor d’aquesta moció, malgrat que s’ha explicat que és un pla d’ajudes voluntari i flexible per a adequar-se a cada sector”.

Des de Compromís per Elx entenem que donar suport a la implantació de les 32 hores setmanals suposa un canvi de paradigma en el qual es preval el benestar personal, la conciliació i la perspectiva ecològica