El grup municipal de Compromís Elx se suma a aquest Dia Internacional de les Dones, com no podia ser d’una altra forma, en la cerca de la igualtat real entre dones i homes en un moment d’especial importància en el qual el paper de les dones ha tornat a manifestar-se imprescindible.

Per a la portaveu del grup municipal, Esther Díez: “En aquest 8 de març la reivindicació dels drets de les dones és especialment necessària. Lluny de silenciar-la, la pandèmia ha fet més urgent reclamar polítiques que acaben amb les desigualtats que les dones vivim i que es manifesten des dels micro masclismes diaris fins a la pitjor de les seues expressions, que és la violència masclista.” Díez ha recalcat que “des del grup municipal de Compromís per Elx continuem defensant les polítiques d’igualtat que desenvolupem des del govern municipal i que també està fent realitat el Govern del Botànic des de la Generalitat”.

Sobre les accions durant el dia de hui, Esther Díez ha manifestat que: “encara queda molt a canviar en aquesta societat, així que hui fem visibles les reivindicacions feministes de la manera en què les normes sanitàries ho permeten”. Per a finalitzar, la portaveu ha mostrat que “ho farem des de la Coordinadora Feminista, que treballa cada dia de l’any per a aconseguir una igualtat que no sols estiga sobre el paper si no que siga veritablement real”.

Compromís per Elx considera que aquesta nova crisi ha tornat a mostrar la feminització de la pobresa i dels treballs relacionats amb les cures, la salut i el benestar; i que també han sigut les dones les que han dut a terme les majors reduccions de l’ocupació per a estar al capdavant de les cures i un gran percentatge les que encara estan per davall del salari mínim en l’economia submergida.

Des de la formació també han celebrat que hui comence l’exposició pública de la nova Llei d’Igualtat Valenciana, així com altres polítiques que afavoreixen la igualtat efectiva d’oportunitats com la Renda Valenciana d’Inclusió.