“Una de les principals necessitats d’Elx en matèria d’infraestructures és connectar per tren l’aeroport de l’Altet. Tenim un aeroport que l’any 2019 va registrar 15 milions de passatgers, és un dels aeroports més importants de l’arc mediterrani i l’únic que no està connectat amb la xarxa ferroviària. Per això és tan important que Compromís, a través del diputat Joan Baldoví, haja aconseguit que s’accepte aquesta esmena, la demanda històrica que ha fet Compromís als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) des que té representació en el Congrés, perquè d’aquesta manera es garantisca que es vagen a consignar en els pròxims anys almenys 65 milions d’euros per a fer realitat aquesta infraestructura”, ha explicat la portaveu del grup municipal de Compromís Elx, Esther Díez.

Per a Díez, “és una molt bona notícia que anem aconseguint aqueixes reivindicacions que el nostre municipi té des de fa dècades i Compromís continuarem, de manera decidida, amb la resta de reivindicacions que encara queden per complir”.

Cal recordar que la Unió Europea exigeix als seus estats membres que connecten els seus aeroports amb el tren una vegada aconseguisquen els 6 milions de passatgers. L’aeroport de l’Altet els va superar fa molt temps.

A més, Compromís ha aconseguit per a aquests pressupostos als quals donarà el seu suport tal com hui mateix ha anunciat Joan Baldoví, millores substancials com són les ja incorporades als comptes on es va negociar que les inversions s’acostaren per primera vegada en la història al pes demogràfic del nostre territori. També s’han negociat més recursos per a la dependència i partides tan imprescindibles com els 367 milions del Corredor Mediterrani.