El grup municipal insta a concretar el protocol de devolució dels 43 milions d’euros que té pendent la Generalitat

El grup municipal de Compromís per Elx realitza una roda de premsa per traslladar les prioritats del grup municipal davant aquest nou curs polític marcat per la pandèmia i la resposta que les institucions han de donar per garantir una vida digna als nostres veïns i veïnes.

Per a la portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, la irrupció de la covid ha posat de manifest la importància de la cosa pública per assegurar el benestar social i, per això, ha afirmat que “Des de Compromís per Elx defensem que siga un pressupost social, reactivador de l’economia local, ecologista i feminista”, a més ha afegit que” s’ha d’elaborar sense vetos, l’important és el què, i no el qui”.

“Per a això Compromís proposa ampliar les partides de protecció social que permeten seguir atenent les urgències d’aquestes persones i les noves necessitats derivades de la crisi econòmica motivada per la covid.”

Ha remarcat que s’ha de continuar la coordinació de les polítiques municipals amb les de la Generalitat Valenciana per a desenvolupar accions que reforcen la sanitat, l’educació i els serveis socials.

Des de Compromís per Elx s’aposta per reforçar les partides que sustenten l’activitat de les entitats socials i les ONG que tan gran paper han tingut i tenen, així com les partides d’igualtat.

Sobre l’eix econòmic, Díez ha afirmat que “des de Compromís apostem a què l’Ajuntament continue amb els esforços centrats en línies de beneficis fiscals per als sectors més afectats per la pandèmia, línies d’ajuts a les empreses tant existents com de nova creació i els plans de creació d’ocupació. “La portaveu del grup ha indicat que “és més necessari que mai donar suport a la transformació digital de les empreses, els projectes d’ecoinnovació i al sector creatiu i cultural”.

A l’eix ambiental Díez ha afirmat que “primar la sostenibilitat en l’acció de govern és l’única manera de protegir la salut humana i la qualitat ambiental”, i ha reconegut que el preocupa que “hi haja grups polítics sistemàticament en contra de les polítiques verdes”.

La portaveu ha destacat que: “Per al nostre grup municipal, els comptes de l’Ajuntament d’Elx s’han d’elaborar sense vetos a cap formació. Perquè l’important és el què i no el qui. I el que defensarem des de Compromís és que siguen uns pressupostos socials, reactivadors de l’economia local, ecologistes i feministes”.

Per la seua banda, el portaveu adjunt del grup municipal Felip Sànchez ha afegit que considera que “és el moment per tornar a reclamar amb força a la Generalitat Valenciana que presente el seu calendari de pagament per tornar a aquest municipi els 43 milions d’euros que ens deu pels terrenys en què es va construir la Universitat Miguel Hernández”, indicant que” traslladarem als nostres socis de govern la urgència que abans de finalitzar aquest any es tanque ja aquest conveni amb la Generalitat Valenciana i que els pressupostos autonòmics de 2021 incloguen ja part d’aquest retorn al nostre municipi per desenvolupar polítiques incloses en el pacte de govern”.

Ha afegit també que “la Diputació d’Alacant manté un greuge inversor amb el nostre municipi que ha de reparar. El factor poblacional i el de l’extensió territorial del municipi d’Elx han de ser tingut en compte per la Diputació a l’hora de repartir el seu pressupost. La promesa inversió en un Palau de Congressos ha de substanciar en el seu pròxim pressupost. La seua negativa fins ara a participar en el Fons de Cooperació Municipal promogut per la Generalitat conjuntament amb les diputacions ens ha deixat sense importants recursos econòmics, demanem que participe de la mateixa”.